Sådan tilsluttes URL på omdirigering

URL-maskering, også kendt som URL-tilsløring, er en metode, der bruges til at omdirigere besøgende til et nyt sted på Internettet. Normalt kan en webbruger se den aktuelle URL-adresse for den aktuelle side i en webbrowser. Med en tilsluttet URL vises dog data fra en anden placering, selvom URL-adressen ikke ser ud til at ændre sig i browseren. Denne teknik bruges ofte, når websider skifter placering, men webmastere ønsker ikke at forvirre besøgende ved at ændre eksisterende links.

Trin 1

Opret en HTACCESS-fil for at kontrollere URL-omdirigering. Åbn Notepad eller en anden simpel teksteditor. Klik på "File" og derefter "Save As." Vælg "Alle filer" i rullemenuen "Gem som type". I feltet "Filnavn" skal du indtaste ".htaccess" og klikke på "Gem". Bemærk, at perioden før "htaccess" er påkrævet.

Trin 2

Indtast kode i det nyoprettede HTACCESS-tekstdokument. Skriv "RewriteEngine On" til den første linje. På den næste linje skal du indtaste "RewriteCond% {REQUEST_URI} ^ / exampleone ($ | /)" og erstatte "exampleone" med det værtsmappens navn, der bliver tilsløret. Skriv "RewriteRule ^. * $ /Exampletwo/index.html [L]" på den tredje tekstlinje. Brug den aktuelle destinationsmappe eller URL i stedet for "exampletwo".

Trin 3

Klik på "File" og derefter "Save" for at gemme ændringerne i HTACCESS-dokumentet. Start FTP-overførselsprogrammet til webstedet. Find den lokale mappe, der indeholder den gemte HTACCESS-fil, og upload denne fil til rodmappen på webstedet.

Åbn en webbrowser, og test, at URL-omdirigeringsmaskeringen fungerer korrekt. For eksemplet, der er anført her, skal du skrive "http://www.example.com/exampleone" og trykke på enter. Kontroller, at denne adresse vises i browserlinjen, selvom indholdet på "http://www.example.com/exampletwo/index.html" faktisk vises.