Hvad betyder Flash BIOS?

Flash BIOS er et udtryk, der bruges til at beskrive processen med at opdatere en computers bundkort. Det gøres normalt for at øge kompatibiliteten eller øge computerens ydeevne. Selvom det bliver en lettere proces at udføre i årenes løb, anbefaler nogle computereksperter ikke begyndere at prøve det uden hjælp, da det permanent kan beskadige en computer, hvis det gøres ved hjælp af ukorrekte metoder.

BIOS-definition

BIOS står for Basic Input Output System. Det er firmwareprogrammet til en computer og kommer forudinstalleret på alle bundkort, der bruges til hjemme-pc'er. Det er de første ting, der indlæses, når en computer tændes, og kontrollerer for at sikre, at alle computerens komponenter kører korrekt, inden computeren overføres til operativsystemet. BIOS til et system kan tilgås under opstartsprocessen og gøres normalt for at ændre drevens opstartsrækkefølge, aktivere / deaktivere bestemte hardwarekomponenter eller tilpasse ting som computerblæserhastighed.

Effekter

Alle computere er installeret med BIOS på deres bundkort, men mange gange i løbet af bundkortets livscyklus kan BIOS muligvis opdateres. Disse opdateringer kan øge computerens ydeevne, tilføje kompatibilitet til nye enheder eller rette fejl, der muligvis er gået ubemærket hen under den første udgivelse. BIOS-opdateringer er bundkortspecifikke og ikke universelle. Én BIOS-opdatering til et andet bundkort fungerer ikke for en anden. Forsøg på at blinke BIOS på et bundkort med den forkerte BIOS kan forårsage alvorlige fejl.

Behandle

Processen med at blinke BIOS starter ved først at få den opdaterede BIOS. Disse filer kan normalt findes på bundkortproducentens websted. Ud over at downloade den nye BIOS skal en person også downloade et specielt program for at blinke BIOS. Mange moderne bundkort kan blinkes, mens de stadig er i Windows. Ældre bundkort kræver, at en bruger downloader specialværktøjer, der kun kan bruges, når en computer startes i DOS. Derefter skal der indtastes specielle tekstkommandoer for at BIOS kan uploades til bundkortet.

Advarsel

Hvis en computers BIOS blinker forkert, eller hvis noget som en strømafbrydelse afbryder blinkprocessen, kan det alvorligt beskadige en computer, hvilket normalt gør det umuligt at starte korrekt. Hvis en BIOS-flash går galt, bliver en bruger normalt nødt til manuelt at åbne deres computer og skifte bundkortets "jumpere". Disse små kontakter kan bruges til at fortryde en BIOS-flash og sætte en computers BIOS-indstillinger tilbage til deres fabriksindstillinger.

Ekspertindsigt

Mens flash af en computers BIOS er blevet lettere i de senere år takket være Windows-værktøjer, der kan afslutte processen, er det stadig noget, som mange computereksperter ikke råder andre til at gøre, medmindre det er absolut nødvendigt. Hvis en computer fungerer korrekt og ikke har brug for nogen BIOS-opgraderinger for at være kompatibel med ny hardware eller software, behøver den sandsynligvis slet ikke opgraderes.