Sådan Google PDF-filer

At søge efter en bestemt type dokument på Internettet er undertiden som at kigge efter en nål i en høstak. Mange søgeudtryk, der er indtastet i Google, returnerer hundredvis af websider, især inden for populære emneområder. Google mærker alle PDF-filer (Portable Document Format) under hver titel i søgeresultaterne, men at vade gennem utallige sider for at finde PDF-resultaterne er frustrerende og tidskrævende. Spar tid ved at indsnævre din Google-søgning, så den kun returnerer PDF-dokumenter.

Trin 1

Start din webbrowser, og gå til Googles websted.

Trin 2

Skriv dine søgeudtryk i søgefeltet på Googles startside. Indtast nøgleord, der returnerer dokumenter til det relevante fagområde. For eksempel, hvis du leder efter PDF-filen for en bestemt bog, skal du indtaste bogens komplette titel og placere anførselstegn omkring titlen, så søgningen kun returnerer disse resultater. Hvis du vil vælge mellem en række dokumenter, skal du indtaste ord, der er relevante for emnet.

Trin 3

Skriv "filetype: pdf" efter det sidste søgeudtryk i søgefeltet. Dette instruerer Google om kun at returnere PDF-dokumenter i sin søgning.

Trin 4

Klik på knappen "Søg".

Læs gennem resultaterne. Du kan se hvert resultat som en PDF ved at klikke på linket eller som en webside ved at klikke på "Vis som HTML" under hvert resultat.