Sådan tilføjes datostempler til fotos ved hjælp af GIMP

Hvis du gerne vil give dine fotos det "direkte fra kameraet" -udseende, tager det kun et minut at tilføje et digitalt datostempel. Open source-billedredigeringsprogrammet GIMP giver alle de værktøjer, du har brug for for at give dit billede en kronologisk etiket. Selvom du kan bruge den skrifttype, der appellerer til dine æstetiske følelser, kan du prøve at bruge en brugerdefineret skrifttype (se Ressourcer), hvis du vil efterligne et datostempel for et digitalt kamera. Ellers vil nogen af ​​de sans serif-skrifttyper, der allerede er installeret på din computer (såsom Arial eller Futura), være lettest at læse.

Trin 1

Åbn menuen "File". Vælg "Åbn". Gennemse dine lokale filer efter dit foto. Klik på knappen "Åbn".

Trin 2

Vælg tekstværktøjet i panelet Værktøjskasse. Tekstværktøjet er markeret med et fed, sort bogstav "T." Klik på markøren på billedet for at åbne et tekstfelt. GIMP-teksteditoren åbnes i et separat vindue. Bare rolig, hvis du ikke først får tekstfeltet til det rigtige sted. Du kan altid flytte det senere ved at klikke og trække med Move-værktøjet.

Indtast datoen i Teksteditoren. Hvis du har brug for at justere skrifttypen eller tekstfarven, skal du klikke på de tilknyttede ikoner i værktøjskassepanelet. Når din tekst er færdig, skal du klikke på "Luk" i Teksteditoren. Åbn menuen "File". Klik på "Gem". Tekstlaget flettes ind i det originale foto.