Ulemperne ved silicium

Silicium er et element, der almindeligvis findes i sand, støv og planeter, ofte i form af silicater eller siliciumdioxid. Elementet bruges til mange industrielle formål, såsom fremstilling af glas, cement og keramik. Det bruges også til at fremstille halvledere, især mikrochippen. Imidlertid har silicium forskellige ulemper.

Fleksibilitet

Ulemperne ved silicium afhænger normalt af, hvad elementet bruges til at fremstille. For eksempel, når det bruges til at fremstille bageware, er madlavningsmaterialer af metal for fleksible, hvilket påvirker, hvordan de bagte produkter fjernes fra ovnen. Bageware lavet ved hjælp af siliciumbøjning, når den bagte mad fjernes, hvilket forårsager bøjning og brud på maden. Hvis mængden af ​​mad, der tilberedes, er stor, tager det lang tid for den at lave mad.

Høj viskositet

Silicium bruges også til fremstilling af siliconegummi, som er en polymer, der anvendes til fremstilling af pakninger og isolering. Silikongummierne er normalt omfangsrige og tykke i udseende. Gummien har høj viskositet og modstår kraften, der gør det muligt for vand at strømme let. Gummierne af silicium skal støvsuges for at forhindre, at luft akkumuleres. Det er også modstandsdygtigt over for hærdning, især hvis det kommer i kontakt med svovl- eller lerholdige forbindelser.

Vanskeligheder ved rengøring

Når silicium bruges til at tilvejebringe en tætning omkring bunden af ​​toilettet for at forhindre lækager, er det vanskeligt at installere og fjerne det sammenlignet med alternative materialer såsom fedtblanding. Når du foretager visse reparationer, der kræver løft af toilettet, tager det lang tid at rengøre silikonen.

Vedligeholdelse af det som fugemasse

Når det bruges som tætningsmiddel, udgør silicium et problem for brugeren, når det kommer til vedligeholdelse af udvendige materialer, der er forseglet ved hjælp af siliciumprodukter. Intet kan sætte sig fast på fugemassen, så den forseglede overflade kan ikke males eller farves igen. Når fugemassen er hærdet fuldstændigt, er det også svært at fjerne. Mens andre forseglingsmidler opløses let i flere opløsningsmidler, er siliciumforseglingsmidler svære at opløse. Dette udgør et problem for vedligeholdelsen af ​​overflader, hvor siliciumforseglingsmidler er blevet anvendt.