Dele af en robotarm

Robotarme er meget anvendte værktøjer, der er i stand til at løfte tunge eller farlige materialer, som menneskelige arbejdere ellers ikke kunne håndtere. De er blevet brugt i årtier på fabrikker og laboratorier og er et grundlæggende videnskabeligt projekt for mellem- eller gymnasieelever. Ligesom andre robotter består robotarme af en række forskellige dele, som alle bidrager til at få den til at fungere korrekt.

Controllere

Controllere er de vigtigste processorer for robotarmene og fungerer som deres hjerner. De kan enten fungere automatisk som programmeret eller give mulighed for manuel betjening ved at udsende instruktioner direkte fra en tekniker. De er i det væsentlige kontrolkonsolerne til robotarmene og findes i en række forskellige stilarter alt efter hvilken slags processorkraft der er behov for. Nogle controllere i store fabrikker er komplekse computersystemer, mens andre controllere, som dem der findes i videnskabelige projektsæt, er enkle joysticks.

Arme

Armen er hoveddelen af ​​robotarmen og består af tre dele: skulder, albue og håndled. Disse er alle led, hvor skulderen hviler i bunden af ​​armen, typisk forbundet med controlleren, og den kan bevæge sig fremad, baglæns eller spin. Albuen er i midten og tillader den øverste del af armen at bevæge sig fremad eller bagud uafhængigt af den nedre sektion. Endelig er håndleddet i slutningen af ​​overarmen og fastgøres til sluteffektoren.

Sluteffektor

Endeeffektoren fungerer som hånden på robotarmen. Det er ofte sammensat af to kløer, dog nogle gange tre, der kan åbne eller lukke efter kommando. Det kan også dreje på håndleddet, hvilket gør manøvreringsmateriale og udstyr let.

Kører

Drev er i det væsentlige motorerne mellem leddene, der styrer bevægelse og manøvrer. De bruger typisk remme svarende til hvad der findes i bilmotorer.

Sensorer

Sensorer findes oftere på avancerede robotter. Nogle er fyldt med sensorer, der giver dem mulighed for at føle deres miljø og reagere i overensstemmelse hermed. For eksempel forhindrer de kollisioner mellem to robotter, der muligvis arbejder tæt på hinanden, eller tillader robotten at justere grebet på en skrøbelig genstand for at forhindre beskadigelse af den.