Batch omdøbe grupper af filer i Mac OS X med et DIY File Renamer Tool

Hvis du har brug for at omdøbe en gruppe filer på en Mac ved at tilføre nogle tekst til hvert filnavn, er en god gratis mulighed at bruge en simpel Automator-handling og gemme den som et program. Dette ligner de andre Automator-værktøjer, vi har bygget og dækket her før, men denne gang er slutresultatet en OS X-applikation, der giver dig mulighed for at omdøbe en fil, flere filer eller en gruppe af mange filer ved at tilføje nogle foruddefinerede tekst i Filnavnet, alle med samme Finder-baserede træk og slip enkelhed af brugen. Hvis du har mange filer til at omdøbe, finder du det her er meget bedre end at omdøbe dem selv i Finder eller gennem titellinjen.

Hvis du ikke er bekendt med Automator og skaber Automator-programmer i OS X, finder du processen for at være ret simpel, så følg bare med, og du får en simpel arbejdsapp til at omdøbe filer på ingen tid. På grund af den enkle og generelle brugervenlighed af denne specifikke brug af Automator kan avancerede brugere foretrække denne kommandolinjemetode til at omdøbe filer i stedet. Selvfølgelig kan denne Automator-handling også ændres tungt for at blive gjort mere kompleks, håndtere yderligere filfunktioner som at ændre størrelsen på billeder på samme tid eller omdøbe med jokertegn og øge, men for denne specifikke artikel sigter vi på at holde tingene nemmere og tilgængelig for alle, selv novice brugere, der er nye til scripting og automatisering. På vi går!

Lav en enkel batchfil omdøbning af app til Mac OS X

Dette vil oprette en lille applikation, der tilføjer tekst til hver fil, der er faldet på den, og omdøber filen effektivt ved at tilføje et andet specificeret tekstelement til de eksisterende eksisterende navne. Hvis du f.eks. Har en gruppe af filer, der hedder prøve1, sample2, sample3, skal du omdøbe dem til dette program omdøbe dem alle til henholdsvis sample1-renamed, sample2-renamed og sample3-renamed.

  1. Start "Automator", der findes i mappen / Applications på OS X
  2. På skærmbilledet skal du vælge at oprette et nyt "Application"
  3. Brug søgefeltet til at søge efter "omdøb" og vælg derefter "Omdøb Finder Items" og træk det til arbejdsgennemstrømspanelet
  4. Vælg "Tilføj ikke", når du bliver spurgt (medmindre du vil lave en kopi af hver fil, du omdøber, det er dit opkald, men ikke det, vi tilstræber her)
  5. Under "Rename Finder Items" -indstillingen trækker du undermenuen for "Tilføj dato eller klokkeslæt" og vælger "Tilføj tekst" i stedet
  6. Angiv den tekst, du vil tilføje til de filnavne, der kører gennem appen. I dette eksempel tilføjer vi "-navnet" til filnavnet, men du vil naturligvis vælge noget mere i overensstemmelse med dine behov
  7. Gå nu til "File" og gem appen, navngiv den som "Renamer" og sæt den et sted, hvor du nemt finder det, som skrivebordet

Det er alt der er til det. Du har opbygget en simpel app, der omdøber de filer, du leder til applikationen. Næste, lad os teste det ud.

Batch omdøbe flere filer med en Drag & Drop

Nu kan du prøve batch renamer app ud ved at trække og slippe enhver fil (er), du vil omdøbe til applikationen. Denne enkle DIY app vil håndtere så mange filer som du smider på det, så om det er en lille blok af filer, skal du tilføje nogle tekst til navnene eller en stor mappe med tusindvis af filer, du vil omdøbe, det vil gøre jobbet. Selvfølgelig med store batchprocesser med hundredvis eller tusind filnavne, vil det tage lidt længere tid, så giv Mac-tid til at fuldføre opgaven.

Prøv det selv ved at vælge en fil eller flere filer og slippe dem på det renamerværktøj, du netop har lavet.

For at være helt klart, vil noget, der er faldet på denne applikation, omdøbe sig i overensstemmelse med den tilføjede tekst, der er angivet i de ovennævnte trin. Hvis du vil have den omdøbte tekst til at sige noget andet, skal du redigere programmet igen via Automator og gemme det.

Der er sikkert mere komplekse måder at håndtere omdøbe filer, uanset om det bruger mere komplekse handlinger i Automator eller ved hjælp af tredjepartsværktøjer som Name Mangler eller NameChanger, men for noget helt enkelt og gratis, gør denne grundlæggende Automator app jobbet.

Har det sjovt med Automator? Sørg for at tjekke nogle andre interessante og kraftfulde ting, du kan automatisere i hele OS X ved hjælp af den medfølgende app på hver Mac.