Hvad er en 6-leder vejecelle?

En vejecelle er en transducer, der konverterer kraft til et elektrisk signal - normalt målt i mV (millivolt) pr. V (volt) excitation - ved hjælp af en instrumentationsforstærker. Vejeceller findes i snesevis af sorter. Den mest anvendte er spændingsmåleren (som måler ændringen i modstand af elektrisk strøm forårsaget af spænding).

Historie og anvendelser

I 1843 opfandt den engelske fysiker Sir Charles Wheatstone et brokredsløb, der var i stand til at beregne elektrisk modstand, som over tid udviklede sig til de belastningsceller, der anvendes i dag. I mellemtiden blev hydrauliske vejeceller nyttige i udendørs miljøer, der er modtagelige for lyn. Belastningsceller til trækmåler dominerer nutidens industrielle vejeanvendelser på grund af deres uovertrufne nøjagtighed. Vejeceller har mange anvendelser, herunder kraftmåling, bærbare vægte, platformsvægte, elektronisk vejebro eller lastbilvejning, find tyngdepunkt, strukturel sundhedsovervågning, feedbackkontrol og slagmåling.

At skelne mellem fire- og seks-tråds vejeceller

Målere, der ikke er selvstændige vejeceller, kan ikke fungere uden passende ledninger - vejecellekabler - som består af fire eller seks ledninger. Både fire- og seks-tråds celler har +/- excitations- og +/- signallinjer, men seks-tråds celler har + og - senselinier, der skal bruges til korrekt funktion. I modsætning til firetråds vejeceller indeholder seks-leder kabler ikke et temperaturkompensationssystem. Fire-tråds vejeceller skal udføre inden for et bestemt temperaturområde; i seks-tråds vejeceller er senselinjer forbundet til indikatorens senseterminaler, som sender vejecellens faktiske spænding tilbage. Indikatoren ændrer derefter sin forstærker eller dens udgangsspænding for at kompensere for modstandssvingninger.

Ændring af fire- og seks-tråds vejecellekabler

Fordelen ved det mere direkte vejningssystem, der findes i seks-tråds vejeceller, er evnen til at klippe (eller udvide) sådanne kabler til enhver længde, en ændring, der skal bruges sparsomt. Firetråds vejecellekabler er kalibreret til at fungere under specificerede forhold og bør aldrig skæres.