Sådan blokeres uønskede sider på din pc

Det kan være en god idé at blokere uønskede sider på din pc af forskellige årsager. Mange forældre ønsker at forhindre deres børn i at se bestemte former for onlineindhold eller begrænse dem fra at besøge tidskrævende websteder som f.eks. Spilwebsteder. Også voksne, der søger at bryde deres egen internetafhængighed, er interesserede i at blokere websteder på deres computer. Mens markedet er fyldt med gebyrbaserede indholdsfiltreringsværktøjer, leveres Windows med en indbygget, gratis løsning.

Klik på "Start" og derefter på "Alle programmer".

Klik på "Tilbehør" og højreklik derefter på "Notesblok."

Klik på "Kør som administrator." Hvis Windows beder dig om en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller klikke på "Tillad" eller "Ja".

Klik på "File" og derefter "Open" efter start af Notesblok. Naviger til HOSTS-filstien, som er C: \ Windows \ System32 \ Drivers \ etc, og åbn derefter HOSTS-filen.

Placer markøren i slutningen af ​​den sidste linje, som normalt er 127.0.0.1 localhost eller :: 1 localhost, og klik derefter på "Enter".

Skriv "127.0.0.1" (uden anførselstegn), tilføj derefter et mellemrum, og indtast adressen på et websted, du vil blokere, for eksempel 127.0.0.1 www.doubleclick.com. Tilføj flere websteder ved at følge den samme rutine: Tilføj altid først 127.0.0.1, tryk derefter på mellemrumstasten, og indtast derefter adressen på det sted, du vil blokere.

Klik på "Gem" i menuen Rediger. I Windows 7 skal du klikke på "Gem" i menuen Filer.