Sådan tilføjes en anden telefon til din Verizon Wireless-konto

Verizon Wireless er en af ​​verdens største mobiltelefonudbydere. Verizon Wireless-konti giver kunder mulighed for at holde kontakt med venner og familie over hele verden til en konkurrencedygtig pris. Verizon Wireless bruger en telefon som hovedkontoejer, men andre telefoner kan føjes til planen, deling af minutter og andre meddelelser. Opsætning af en anden telefon på en eksisterende konto er en nem proces, som du kan udføre i et par trin.

Verizon Wireless Website

Trin 1

Gå til Verizons hovedwebsite fra din computer (se afsnittet Ressourcer), og vælg "Trådløs". Fra den øverste bjælke holder du musen over “My Verizon” -titlen. En ny liste med valgmuligheder vises, flyt musen ned til "Log ind" og klik.

Trin 2

Indtast det vigtigste telefonnummer, der er bundet til din konto, og derefter den adgangskode, der blev indstillet, da du først oprettede din Verizon Wireless-konto. Hvis du ikke kan huske din adgangskode eller ikke har oprettet din trådløse konto online, skal du kontakte kundesupport eller en kundeservicemedarbejder i butikken for at hjælpe dig med at opsætte din konto og adgangskode.

Trin 3

Vælg "Nye servicelinjer" fra denne side. Vælg indstillingen "Tilføj en ny telefon til din eksisterende Verizon Wireless-konto". Du bliver spurgt, om du vil købe en ny telefon fra Verizon Wireless, eller om du har den telefon, du vil tilføje. Hvis du vælger den første mulighed, skal du vælge din nye telefon og fortsætte til kassen som beskrevet.

Tilføj telefonnummeret på den telefon, du vil føje til din konto sammen med SIM-kortnummeret. Indtast alle andre oplysninger, du måske bliver bedt om, som udelukker en stjålet telefon eller telefoner, der ikke fungerer korrekt på Verizon Wireless-netværket. Når du er færdig, skal du prøve at foretage et testopkald med den nyligt aktiverede telefon for at sikre dig, at alt fungerer. Hvis telefonen ikke fungerer, skal du kontakte kundeservice for at få yderligere hjælp.

Kunde service

Trin 1

Ring til kundeservice fra den telefon, der er bundet til din eksisterende Verizon Wireless-konto. De fleste mobiltelefoner har kundeservice programmeret på deres telefon som 611. Kundeservicenummeret findes også på dine Verizon Wireless-regninger sammen med modtagelsen af ​​ethvert Verizon Wireless-køb.

Trin 2

Giv Verizon Wireless-kunderepræsentanten oplysninger for at bekræfte kontoen, og at du er den juridiske ejer af kontoen. For det meste beder Verizon Wireless-kundeservicemedarbejder om telefonnummer, sidste fire cifre i dit socialsikringsnummer og faktureringsadresse.

Forklar for repræsentanten, at du vil føje en ny telefon til din eksisterende tjenestelinje, og giv de oplysninger, han beder om. Kundeservicemedarbejderen vil lede dig gennem processen med at indstille din telefon og foretage et testopkald for at sikre, at din telefon er aktiveret.