Sådan repareres en kopimaskine

Problemer med fotokopimaskiner kan forekomme selv med højkvalitetsmaskiner og korrekt brug. Over tid slides maskinerne og kræver vedligeholdelse og reparation. Nøglen til disse problemer er at vide, hvornår du selv kan ordne dem, og hvornår du skal ringe til en servicetekniker. Papirstop, linjer på siden eller mørke / lyse kopier er i de fleste tilfælde problemer, du kan løse. Der er andre problemer, der er mere tekniske og dybtgående.

Find ud af problemet, der plager din kopimaskine. I nogle tilfælde vil du se problemet med papirudskrivning fra maskinen. I andre tilfælde vises en fejl på skærmen.

Se i din brugermanual eller start fejlfinding af de sædvanlige problemer, hvis du ikke ved, hvad fejlen betyder. Annuller jobbet, sluk for strømmen, lad det være i 10 sekunder, og tænd det igen for at se, om det løser problemet.

Prøv at løse problemet selv, når du har fundet årsagen til problemet. Ved papirstop skal du åbne kopimaskinen, hvor den viser papirstop, og træk papiret forsigtigt og langsomt ud af maskinen. Hvis der er prikker på dine kopier, skal du rengøre maskinens glas med en fnugfri klud. For lette kopier skal du udskifte tonerpatronen ved at følge instruktionerne på pakken.

Ring til en tekniker, hvis du ikke kan finde problemet, eller hvis du ikke kan løse problemet. Det kan være, at din kopimaskine har et vanskeligt at løse mekanisk problem. Hvis du ikke har erfaring med kopimekanik, bør du ikke prøve at trække maskinen ad dig selv.

Tips

Hvis din maskine konsekvent sætter sig fast, kan det skyldes papir af dårlig kvalitet eller papir, der er for tykt til maskinen. Juster papirkvaliteten og stoffet i overensstemmelse hermed for at løse dette problem.

Opbevar papir på et tørt sted, da fugt kan krølle siderne, hvilket gør dem lettere.