Sådan gendannes slettede filer fra netværksdrev

Et netværksdrev er et delt drev, der kan tilgås af ethvert medlem af netværket og er nyttigt som en type fælles lagerplads. Ulykker kan dog forekomme med et delt drev, da en bruger vil være i stand til at ødelægge dataene fra en anden bruger. Næsten alt kan gendannes fra en computers harddisk, men kræver kun brug af et simpelt stykke filgendannelsessoftware.

Trin 1

Download og installer et stykke filgendannelsessoftware såsom Recuva, Undelete eller NTFS Undelete. Installer denne hardware på computeren, der er fysisk knyttet til netværksdrevet. Nogle af disse programmer er freeware (såsom Recuva og NTFS Undelete), så vælg den der bedst passer til dit budget. Generelt er den bedste tilgang at starte med et stykke gratis software for at se, om du kan opnå gendannelsen, og derefter flytte til dyrere stykker software.

Trin 2

Kør dit valgte filgendannelsesprogram. Ved opstart scanner filgendannelsessoftwaren din harddisk for nyligt slettede filer og mapper og viser en liste over gendannelige filer på skærmen. Dette er muligt, fordi en fil ikke fjernes fra drevet efter sletning, men kun omdøbes til noget, der ikke kan genkendes af dit operativsystem.

Trin 3

Vælg den fil, der skal "slettes", og klik på knappen "Gendan" for at gendanne den til din harddisk. Dette vil blot ændre filen tilbage til sit oprindelige navn, så den igen kan ses af operativsystemet.

Gentag så ofte som nødvendigt for at gendanne yderligere filer fra drevet.