Sådan finder du en IP-adresse til en bruger i et Active Directory

Active Directory er en Microsoft-oprettet database, der bruges til at administrere et stort antal brugere, også kaldet domæner. Active Directory kører på en Windows-server og bruges af serveradministratorer til at styre systemet og føre sikkerhedslogfiler for hver begivenhed på virksomhedens computere. Hver computerbruger har en internetprotokol eller IP-adresse. Serveradministratorer bruger Active Directory-sikkerhedslogfiler for at se, hvem der loggede ind, hvornår de loggede ind, og hvilke filer de havde adgang til.

Trin 1

Log ind på din Windows-server, der kører Active Directory ved hjælp af administratorens brugernavn og adgangskode.

Trin 2

Klik på "Start" og vælg "Administrative værktøjer."

Trin 3

Klik på "Event Viewer." Et nyt vindue starter.

Trin 4

Klik på "Sikkerhedslog" i venstre rude. Du vil se en liste over sikkerhedsloghændelser, såsom Active Directory-brugere, der logger ind i systemet, får adgang til filer og ændrer deres kontoindstillinger. Hver begivenhed eller loginsession har sin egen logfil. IP-adresser gemmes i kategorien Kontologon.

Trin 5

Højreklik på "Success Audit" -loggen i kategorien Kontologon. Vælg "Åbn" i menuen. Denne log åbnes i et nyt vindue.

Gennemse den åbnede fil. Du vil se det brugernavn, der er logget på, samt tidspunktet og datoen, dette endog skete. Den sidste linje mærket "Klientadresse" er brugerens IP-adresse. Dette er den IP-adresse, der åbnede Active Directory og loggede ind på systemet.