Sådan ændres Safari Reader Font, Tekststørrelse og Farvetema på Mac OS X

Safari Reader tilbyder en alternativ læsningsvisning til websider, der fjerner det meste af en websites styling og reducerer siden til bare indholdet af artiklen. Safari Reader-funktionen er ideel til læsning af lange artikler på internettet, og Mac-brugere kan yderligere forbedre Reader-oplevelsen ved at tilpasse udseendet, skriftstørrelsen, skrifttypen og farverne i Safari Reader-visningen.


Evnen til at tilpasse Safari Reader findes i alle moderne versioner af Safari for alle moderne versioner af Mac OS X (og macOS, hvis du vil bruge den nye navngivningskonvention for Mac-operativsystemet).

Sådan tilpasser du Safari Reader Udseende i Mac OS X

 1. Åbn Safari som sædvanligt, og besøg så lidt som helst på en webside, hvor Safari Reader ville være nyttigt (det kan være en webside med en artikel, den medfølger, vil de tilpasninger, der er foretaget til Safari Reader, fremføres andetsteds, når den er i brug
 2. Klik på Safari Reader-knappen, det ser ud som en lille serie af linjer oven på hinanden, og den vises i Safari-webadressens bar
 3. Når Safari Reader er aktiveret, vil du bemærke websidestrimlen som sædvanlig, og bare artiklens indhold er synligt, se nu tilbage på adresselinjen og klik på "aA" -knappen
 4. Safari-indstillingspanelet vises, herfra kan du justere følgende muligheder:
  • Lille A - Reducer skrifttypestørrelsen i Safari-læseren
  • Large A - Øg skriftstørrelsen af ​​tekst i Safari Reader
  • Farveordninger til Safari Reader, herunder hvid på sort tekst, en blød sepia, et mørkegråt tema og hvid på sort tekst
  • Skrifttype brugt af Safari Reader - Athletas, Charter, Georgien, Iowan, Palatino, San Francisco, Seravek, Times New Roman (nøjagtige skrifttypeindstillinger kan variere for versioner af Mac OS og Safari)

 5. Når du er tilfreds med Safari Reader-tilpasningerne, skal du klikke væk fra udstillingspanelet, og ændringerne forbliver på plads, indtil de tilpasses igen

Du vil bemærke, at ændringerne i skrifttype, tekst og farve på Safari Reader på Mac er øjeblikkelige, hvilket giver dig et levende eksempel på, hvordan tingene vil se ud.

Min personlige præference er for større letlæsbare skrifttyper, og jeg bruger Sepia tema i løbet af dagen og aftenen og det hvide på sorte tema, hvis jeg læser en webside sent om aftenen på Mac. I sidste ende vil du gerne prøve en række forskellige muligheder og se, hvilket ser bedst ud til dig, og du kan altid gå tilbage og lave fremtidige ændringer igen ved at gentage instruktionerne ovenfor.

Selvfølgelig gælder dette for Safari på Mac, men iPhone- og iPad-brugere kan også tilpasse udseendet af Safari Reader i iOS, hvilket er lige som sædvanligt og tilbyder grundlæggende de samme udseendejusteringer.