Planlæg søvn og våg i Mac OS X

Du kan planlægge din Mac til at sove, vågne, lukke eller starte op når som helst eller et normalt interval ved hjælp af OS X System Preferences 'Energy Saver' tidsplanindstillinger. Dette giver en fremragende mulighed for at arbejde Mac'er, som du vil være vågen eller opstart, når du ankommer om morgenen, og at sove eller lukke ned på et givet tidspunkt, når du forlader om aftenen. Selvfølgelig er der tonsvis af andre anvendelser til den oversete planlægningsfunktion, så lad os lære at oprette dette.

Sådan planlægger du en Mac til at sove, Wake, Boot eller Shutdown på et bestemt tidspunkt

Sove, vågne, lukke og opstille planlægning er indbygget i næsten alle versioner af OS X og understøttes af stort set alle Mac derude. Her er hvad du vil gøre for at få denne opsætning:

  1. Start systemindstillinger fra Apple-menuen
  2. Vælg valgmuligheden "Energibesparende" (det er det spirede miljøvenlige lightbulb-ikon)
  3. Klik på knappen "Planlægning" i nederste højre del af præferencepanelet for at starte planlægningsindstillingerne
  4. Indstil, om du vil have din Mac til at sove, vågne, starte, lukke eller hvad som helst, ved at markere den relevante boks og derefter vælge strømmenu fra den respektive rullemenu
  5. Indstil de relevante tider og det ønskede interval (hver dag, hver arbejdsdag, kun weekender, kun hverdage, bestemte dage osv.), Når du vil have den planlagte vågne og / eller sovende begivenhed
  6. Klik på 'OK', og afslut derefter af Systemindstillinger, du er nu færdig med konfigurationen

For eksempel vil dette Schedule settings valg vække Mac'en hver uge dag kl 7:00:

Og dette skemaeksempel ville vække Mac hver dag kl. 7:30 og derefter sove Mac automatisk hver dag kl. 23.30:

Det er nødvendigt at justere din søvn og vække begivenheder for at passe til det, du vil opnå, og hvornår, men det er et utroligt nyttigt tip.

Nu, hvor du har konfigureret dette, vil din Mac være planlagt til at vågne op, starte, lukke, gå i seng, uanset hvad du sætter!

Dette er virkelig praktisk at konfigurere, så din Mac vil vente på dig, før du kommer til din arbejdsstation, og også for at det vil sove gennem natten og spare strøm. Indstilling af søvn- og vågeskemaer som dette sammen med en Time Machine-skema er særligt værd, så en sikkerhedskopiering fuldendes, og derefter kan Mac'en enten slukke eller gå i seng, når den er færdig. Eller hvis du planlægger systemstart og Mac'en til at lukke regelmæssigt, kan du kombinere det med at starte Mac-apps ved opstart i OS X, så dine applikationer venter på dig, når du vender tilbage til Mac'en.

Dette er en meget praktisk funktion med mange muligheder, prøv det selv, og hvis du har stor brug for strømplanlægning, kan du dele den med os i kommentarerne.