Sådan konverteres flowcharts til Pseudocode

For at konvertere flowcharts til pseudocode skal du forstå præcis, hvad der er beskrevet i flowchart for at oversætte det. Flowcharting er et værktøj til grafisk at repræsentere de processer, der udføres af et program. I de fleste tilfælde bruger disse flowcharts grafiske symboler, der repræsenterer beslutninger eller processer og terminatorer og pile til grafisk at repræsentere, hvilke betingelser der initierer specifikke processer, der skal udføres.

Trin 1

Åbn rutediagrammet, og find startplaceringen på diagrammet. Skriv den pseudokode, der svarer til at starte dit program. For eksempel bruges OPEN sqlphonedirectory som pseudokode til åbning af en database, der skal indlæses.

Trin 2

Skriv den pseudokode, der svarer til de rektangulære procesfelter i dit diagram. For eksempel oversættes et procesfelt, der tildeler felter, der skal indlæses i en database, til SET NameField = sqlname, TelephoneNumber = sqlphone og så videre.

Trin 3

Skriv pseudokoden til de diamantformede beslutningsfelter i dit diagram. Beslutningerne om indlæsning af felter i en database i dette eksempel oversættes til HVIS poster-er tilbage DAN indlæses-næste-post ellers indlæses-the-phonedirectory-database. Den sande eller ja-tilstand er angivet i IF-delen af ​​din pseudokode. Den falske eller ingen betingelse er angivet i DEN del af din pseudokode.

Trin 4

Skriv pseudokoden til slutterminatoren på flowchart. Denne pseudokode oversættes til alt hvad du skal gøre for at afslutte behandlingen af ​​dit program. Et eksempel på dette er CLOSE sqlphonedirectory, som lukker den sqlphonedirectory database, der bruges i programmet.

Kombiner alle dine konverterede udsagn ovenfor, og du har et rutediagram, der er konverteret til pseudokode.