Sådan får du ingen vagt med Machamp

I "Pokémon" er du en træner, der samler søde, men dødbringende væsner for at kæmpe mod gymledere, mindre trænere og venner. Generation III af "Pokémon" (Ruby, Sapphire og Emerald) introducerede Pokémon-evner. Nogle af disse evner er altid aktive, andre kræver specielle omstændigheder, men alle er i tillæg til din Pokémon's sæt af fire træk. I modsætning til træk er der ingen ting eller niveauopnåelser, der lærer dine Pokémon nye evner. Selvom nogle Pokémon har to forskellige bevægelser mulige, kan du ikke ændre en evne, der allerede er lært. Machamp er en sådan Pokémon. For at ændre Machamps evne fra "Guts" til "No Guard" skal du fange en ny Machoke eller Machop, der har No Guard-evnen og udvikle den til en Machamp.

Fang en Machop. Dette trin gælder kun, hvis du spiller "Pokémon Ruby", "Sapphire", "Emerald" eller "White". Hvis du ikke er det, skal du springe til trin to. Machop findes almindeligvis på både Fiery Path og Jagged path i "Ruby", "Sapphire" og "Emerald". For "Pokémon White" kan han kun findes i White Forest. Efter at have fanget din Machop, skal du sikre dig, at han har evnen til ingen vagt og ikke evnen tarm. Fordi der ikke er nogen måde at ændre evner på, hvis han ikke har nogen vagt, skal du frigive ham og gentage dette trin. Kæmp mod din Machop, indtil den udvikler sig til Machoke. Gå videre til trin tre.

Rejs til et sted, hvor Machoke ofte findes. For Pokémon "FireRed" eller "LeafGreen" er dette Cerulean Cave, Mt. Ember eller Victory Road. For "Pokémon Diamond", "Pearl" eller "Platinum", prøv ruter 210, 211, 225 eller 216. For "Pokémon HeartGold" eller "SoulSilver", prøv Cliff Cave. Kæmp indtil du fanger en Machoke. Hvis din nye Machoke har indvolde i stedet for ingen vagt, skal du gentage dette trin.

Find en ven at handle med. Machoke kan kun udvikles til Machamp gennem handel. Efter handlen skal din ven bytte ham tilbage til dig; du er nu den stolte ejer af en Machamp med ingen vagt.

Tips

Fordi No Guard får hvert angreb altid til at ramme, og Dynamic Punch forårsager altid forvirring; mange trænere parrer No Gaurd med Dynamic Punch på Machamp.

Advarsler

Hverken Machop eller Machoke kan fanges i Pokémon Colesseum, XD eller Black. For disse udgaver af Pokémon skal du handle for det.