Sådan finder du personer online på Skype

Skype er en online video-, lyd- og sms-tjeneste. Skype er bedst kendt for at tillade forbrugere at foretage telefonopkald via en bredbåndsinternetforbindelse. Brugere kan foretage telefonopkald til en fastnet eller mobiltelefon eller ringe til andre Skype-brugere via den indbyggede kontaktliste. Du kan finde folk online på Skype for at få mest muligt ud af telefon- og messagingtjenesterne.

Trin 1

Start Skype-softwaren ved at dobbeltklikke på ikonet i mappen Programmer på en Mac eller ved at vælge den i menuen Start på en Windows-pc. Hvis du ikke har Skype installeret, kan du downloade softwaren fra Skype-webstedet.

Trin 2

Indtast dit Skype-brugernavn og din adgangskode på Skype-velkomstskærmen, hvis det ikke automatisk logger dig på. Vent til Skype-programmet opretter forbindelse til Skype-serveren via din internetforbindelse. Programmet lyder, når det har oprettet forbindelse, og det viser alle de venner og personer, du allerede har fundet og føjet til din Skype-kontaktliste.

Trin 3

Klik på "Kontakter" i den øverste menulinje i Skype-softwaren.

Trin 4

Klik på "Tilføj en kontaktperson" i rullemenuen. Der vises et dialogvindue på skærmen, hvor du kan indtaste et navn, telefonnummer eller e-mail-adresse på en person, som du søger efter.

Klik på navnet på en person for at se flere oplysninger. Hvis personen er den person, du forsøgte at finde online, skal du klikke på "Tilføj kontakt" for at tilføje hendes navn til din Skype-kontaktliste. Du kan nu foretage tale- og videoopkald samt sende tekstbeskeder til den enkelte.