Hvad er HDTV-frekvensbåndet?

Overgangen til digitalt tv bragte nye teknologier til forbrugerne. En af de mest populære var muligheden for at sende og modtage forskellige videoformater, inklusive standard-, forbedret og high-definition TV. Frekvenserne for disse udsendelsesformater er et mysterium for de fleste forbrugere.

Modulation

I digitalt tv udsender en station, ligesom i en analog, en radiofrekvens. Denne frekvens er moduleret eller varieret. Disse variationer er, hvad der overfører information. Siden begyndelsen af ​​analogt tv forblev den måde, hvorpå disse moduleringer blev udført uændret. DTV opdaterede disse moduleringer til moderne standarder, hvilket gjorde dem mere effektive og i stand til at bære information om alt fra multicasting til HDTV.

VHF

Tv-stationer på kanal 2 til 13 sender i VHF-båndet, der spænder fra 54 megahertz (MHz) til 216 MHz. FCC tildeler hver station et specifikt frekvensbånd til dets hovedbærersignal for at sikre, at stationer ikke overlapper hinanden. Hver enkelt VHF-stations HDTV-udsendelser transmitteres inden for stationens tildelte frekvensbånd.

UHF

Stationer på kanaler 14 og derover udsendes på UHF-båndet, som er fra 470 MHz til 806 MHz. Ligesom VHF-stationer tildeles UHF-stationer et specifikt frekvensbånd, hvor de kan udsende deres hovedbærersignaler, som ligesom VHF bærer alle stationens udsendelser, inklusive HDTV.