Hvordan fungerer en scanner?

Der er fire forskellige typer scannere: flatbed, arkfremføring, håndholdt og tromle. Den mest populære scanner, der bruges sammen med en personlig computer, er flatbed-scanneren. For at starte en scanning placeres et dokument eller et emne typisk på en glasoverflade, og låget lukkes derefter for at forhindre beskadigelse af linsen. Scanneren scanner dokumentet og opretter et duplikeret billede og gemmer det derefter i en mappe på den bærbare computer eller pc'en. Nogle scannere tilbyder softwareprogrammer, der giver brugerne mulighed for at manipulere eller ændre funktionerne på dokumentet, f.eks. Reducere kontrasten, justere farven og endda flette dokumenter.

En computerscanner er typisk forbundet til en pc eller bærbar computer, så de scannede emner kan overføres til brugerens skrivebord, sendes til en anden modtager via e-mail eller endda udskrives og duplikeres. Mange gange har en bruger muligvis brug for en side fra en manual eller en opskrift, der er kopieret, så ved at scanne varen kan de let dele denne information med andre. Nogle scannere er bærbare og kan bruges overalt.

Hvis scanneren er knyttet til en printer, kan den simpelthen scanne billedet og derefter lave den ønskede mængde kopier. Hvis scanneren er af sig selv, kan den tilsluttes en computer via en USB-ledning, og signalet gennem ledningen sender det scannede materiale til skrivebordet. Hvis en højopløsningsprinter er indstillet til at modtage det scannede dokument fra scanneren eller computeren, udskriver den dokumenter og genstande, der er scannet, nøjagtigt det samme som hvis de skulle kopieres fra en kopimaskine. Scannere kan også scanne i farve, så brugeren kan få den ekstra fordel ved at have professionelle billedresultater i høj kvalitet.