Faldgruber i relationel databasedesign

Oprettelse af et effektivt design til en relationsdatabase er et nøgleelement i opbygningen af ​​et pålideligt system. Der er ingen "korrekte" relationelle databasedesign til et bestemt projekt, og udviklere skal træffe valg for at skabe et design, der fungerer effektivt. Der er et par almindelige designgrupper, der kan skade et databasesystem. At passe på disse fejl på designfasen kan hjælpe med at undgå problemer senere.

Uforsigtig navngivning

Valg af navne er et aspekt af databasedesign, der ofte overses, men som kan have en betydelig indflydelse på brugervenlighed og fremtidig udvikling. For at undgå dette skal både tabel- og kolonnenavne vælges for at være meningsfulde og for at være i overensstemmelse med de etablerede konventioner og sikre, at konsistensen opretholdes i et system. Et antal konventioner kan bruges i relationelle databasenavne, herunder følgende to eksempler på en post, der lagrer et klientnavn: "client_name" og "clientName."

Manglende dokumentation

Oprettelse af dokumentation til en relationsdatabase kan være et vigtigt skridt til at sikre fremtidig udvikling. Der er forskellige niveauer af dokumentation, der kan oprettes til databaser, og nogle databasestyringssystemer kan generere dokumentationen automatisk. For projekter, hvor formel dokumentation ikke anses for nødvendig, kan det være nyttigt at inkludere kommentarer i SQL-koden.

Manglende normalisering

Normalisering er en teknik til analyse og forbedring af et indledende databasedesign. En række forskellige teknikker er involveret, herunder identificering af funktioner i et databasedesign, der kan kompromittere dataintegriteten, for eksempel dataelementer, der er gemt mere end et sted. Normalisering identificerer uregelmæssigheder i et databasedesign og kan forhindre designfunktioner, der vil medføre problemer, når data forespørges, indsættes eller opdateres.

Manglende test

Manglende test af et databasedesign med en prøve af ægte eller realistiske data kan forårsage alvorlige problemer i et databasesystem. Generelt startes relationsdatabasedesign fra et abstrakt niveau ved hjælp af modelleringsteknikker for at nå frem til et design. Ulempen ved denne proces er, at designet undertiden ikke relaterer nøjagtigt til de faktiske data, hvorfor test er så vigtigt.

Manglende udnyttelse af SQL-faciliteter

SQL har mange funktioner, der kan forbedre anvendeligheden og succesen af ​​et databasesystem. Faciliteter såsom lagrede procedurer og integritetskontrol bruges ofte ikke i tilfælde, hvor de i høj grad kan forbedre systemets stabilitet. Udviklere vælger ofte ikke at udføre disse processer i designfasen af ​​et projekt, da de ikke er en nødvendighed, men de kan hjælpe med at undgå problemer på et senere tidspunkt.