Retningslinjer for præsentation af PowerPoint

Med Microsoft PowerPoint kan du lave præsentationer med et professionelt diasshow, selvom du ikke betragter dig selv som meget teknisk. PowerPoint indeholder værktøjer og funktioner, der forenkler processen og giver dig mulighed for at inkorporere detaljer såsom farverige baggrunde, interessante skrifttyper og endda animation. For at skabe en præsentation, der er poleret, behagelig og let at se, er der visse retningslinjer, du skal følge.

Farver og design

Retningslinjer for præsentation af PowerPoint

Det første skridt til at lave en effektiv PowerPoint-præsentation er at vælge diasdesignet. Vælg et design, der er let at trække dine seere til informationen på diaset og ikke den detaljerede baggrund. Vær også i overensstemmelse med diasdesignet. Brug det samme tema eller den samme skabelon til hele diasshowet.

Vælg en mørkere baggrund og hvid eller lys tekst. Hvis du gør det, vil teksten skille sig ud i baggrunden. Lys tiltrækker også øjet, så ved at bruge en lysfarvet skrifttype vil dine seere straks fokusere på de oplysninger, du præsenterer.

Hvis du udskriver uddelingsark til din PowerPoint-præsentation, skal du ændre lysbillederne til en almindelig, hvid baggrund med sort eller mørk tekst. Mens den lyse tekst er lettere at læse på et diasshowskærm, vil den mørke trykte tekst på en lys baggrund være mere læselig. Det sparer også printerblæk.

Tekst

Retningslinjer for præsentation af PowerPoint

Teksten, du indtaster på diasene, er det primære fokus for din PowerPoint-præsentation. Undgå at skrive afsnit eller overdreven information. Brug punkttegn til diasshowet, og hvis du ønsker at give mere information til dine seere, skal du gøre det med trykte uddelingskopier, som de kan henvise til under eller efter præsentationen.

Stick med enkle skrifttyper. Selvom du kan blive fristet til at bruge en sjov eller mere avanceret skrifttype, er det vigtigt, at oplysningerne på diasene er læselige for seerne. En "Sans Serif" skrifttype som "Arial" eller "Tahoma" gør små tekstsegmenter, som punkttegn, lettere at læse.

Hold skrifttypen konsistent i hele PowerPoint-præsentationen. Hvis du vil fremhæve bestemte ord eller sætninger, skal du gøre skrifttypen fed, kursiv eller understreget i stedet for at bruge en anden skrifttype. Konsistens giver dit diasshow et mere poleret udseende.

Grafik og animation

Med Microsoft PowerPoint kan du lave præsentationer med et professionelt diasshow, selvom du ikke betragter dig selv som meget teknisk. PowerPoint indeholder værktøjer og funktioner, der forenkler processen og giver dig mulighed for at inkorporere detaljer såsom farverige baggrunde, interessante skrifttyper og endda animation. For at ...

Brug grafik og animation sparsomt, hvis overhovedet. Grafik bør begrænses til en pr. Dias, og det er tilstrækkeligt at bruge en grafik på hvert tredje eller fjerde dias. Anbring altid en grafik til venstre for kuglepunkterne på diaset. Dine seere vil først blive tiltrukket af grafikken. Hvis du placerer den til venstre, ser seerne naturligvis fra billedet til teksten.

Hvis du beslutter at bruge animation, skal du være konsekvent. Vælg et animationsskema, der skal bruges i hele diasshowet, og brug det kun til at fremhæve nøglepunkterne i præsentationen.

Når du opretter en PowerPoint-præsentation, er den bedste retningslinje at huske "Mindre er mere!"