Fix for Retina MacBook Pro 13 "Fryseproblem Udbydes af Apple

En række Mac-brugere har opdaget, at deres computere fryser tilfældigt efter opdatering af deres computere til OS X 10.11.4 og nogle gange også med OS X 10.11.5. Problemet er ret irriterende, da Mac'en bliver helt uresponsiv og kræver en tvungen genstartintervention, selvom deaktivering af WebGL i Safari synes at hjælpe med brug af Safari. Apple har nu anerkendt fryseproblemet med 13 "Retina MacBook Pro-modeller og har tilbudt et supportdokument, der tager sigte på at løse problemet.

Løsningen til den ikke-responsive Mac-adfærd, ifølge Apple, i et supportdokument med titlen "Hvis MacBook Pro (Retina, 13-tommer, Early 2015) ikke reagerer, når en webbrowser kører", er det så enkelt:

  • Opdater OS X og anden software fra Mac App Store
  • Opdater Flash plug-in, hvis det er relevant

Mac-brugere kan opdatere systemprogrammer og -apps på en Mac ved at gå til Apple-menuen> App Store og vælge afsnittet "Opdateringer". Altid backup en Mac, før du installerer systemopdateringer. Flash skal opdateres separat fra Adobe, men en anden metode ville være at afinstallere Flash fuldstændigt og bruge plug-in-sandboksen i Chrome-browseren i stedet, hvilket opdaterer sig sammen med browseren.

Opdatering af software er naturligvis ret let, og det kan godt fungere for at løse problemerne for mange Mac-brugere. Det anbefales generelt at opretholde systemsoftware, apps og plug-ins i den nyeste mulig tilgængelige stabile version.

Støttedokumentet blev først bemærket af MacRumors, hvor flere kommentarer til deres artikel bemærkede, at de stadig oplever system fryser, selvom de kører den nyeste version af OS X og heller ikke har Flash installeret.

Hvis du oplever det ikke-reagerede Mac-problem, fik Apple-løsningen løsningen til at fryse problemet? Oplever du nogen systemfrysning eller uresponsiv adfærd, når du bruger en Mac, siden opdatering til OS X 10.11.4 eller OS X 10.11.5? Lad os vide din egen erfaring i kommentarerne.