Mobiloperatører kan sælge din placering og browserhistorik, her er hvordan man optager

Mobilbærere i USA søger at sælge kundernes brugsdata til tredjeparter og marketingfolk, ifølge TechCrunch. Dette gøres i et forsøg mærket som 'personalisering' og ved hjælp af nogle andre kedelige og venlige lydbeskrivelser. Selvom oplysningerne angiveligt er aggregerede og anonyme, kan det stadig omfatte ret personlige oplysninger som de apps, du bruger, dine placeringsdata og web browsinghistorik og andre informationstyper, som privatlivsbevidste personer sandsynligvis ikke vil dele med udefra verden.

Heldigvis er det ret nemt for brugerne at fravælge disse bestræbelser gennem de store amerikanske luftfartsselskaber, herunder AT & T, Verizon, Sprint og T-Mobile:

  • AT & T kunder kan fravælge her
  • Verizon- kunder kan fravælge ved at besøge denne hjemmeside og se under "Administrer privatlivets indstillinger" eller ved at ringe til dette telefonnummer 1-800-333-9956
  • Sprint kunder kan fravælge her
  • T-Mobile- kunder kan tilpasse indstillingerne på denne hjemmeside eller ringe til 1-800-937-8997 og fravælge individuelle cookies via denne tredjepartsside

I de fleste tilfælde tager det kun et øjeblik at fravælge, selvom du bliver nødt til at logge ind på din konto og afvælge per telefonnummer eller ringe til og tale med en repræsentant og specifikt anmode om ikke at blive medtaget i datadeling. Hvis du ikke er for begejstret for ideen om din celleudbyder, der sælger nogle af dine personlige data, selvom det er anonymiseret, er det nok værd at bruge et øjeblik eller deromkring for at fravælge.

Takket være TechCrunch for at pege på dette og for at give de forskellige opt-out links.