Konverter overkasse til lavere case tekst (og vice versa) på Mac

Vi ved alle, at det er ret irriterende at læse tekst, der er ALT I HOVEDKAPS, men heldigvis ved hjælp af tekstomformningsværktøjer kan vi omgående konvertere den ubehagelige store tekst til små bogstaver (eller omvendt, hvis du virkelig vil ...).


I dette eksempel bruger vi TextEdit, den store lille tekstredigeringsapp, der er bundtet med Mac OS X. Du kan enten gøre dette med et eksisterende dokument, eller du kan bare indsætte en tekstblok i appen, men vi antager, at du arbejder med hele dokumentet, indsættes i en e-mail eller på anden måde.

Sådan fungerer tekstforbedring af casing i TextEdit-appen på en Mac:

  1. Vælg alle de UPPERCASE TEKST, du gerne vil konvertere i dokumentet, det er nemt at gøre ved at trykke på Command + A til "Select All"
  2. Med den nu fremhævede tekst skal du højreklikke overalt på teksten og i rullemenuen navigere til "Transformations" og derefter "Make Lower Case"

Du kan også finde menuen Transformationer under den generelle "Rediger" -menu inden for TextEdit, men den kontekstuelle menu, der er tilgængelig via et Højreklik, er normalt lettere for de fleste brugere.

Tekstforingstransformationen finder sted straks, og den konverterede tekst fortsætter med at blive fremhævet efter udskiftning af kabinettet. Hvis du vil gå den anden rute, skal du vælge "Make Upper Case" i stedet.

Tænker ud over TextEdit, fungerer tekstforvandlingerne på tværs af Mac OS X i alle indfødte kakaoapps, herunder Safari, iChat, iCal, Mail, Stickies og enhver anden tredjepartsapp, der omfattede tjenesten.

Tilsvarende er en anden nifty tekst transformation i OS X evnen til at konvertere tekst til talet lyd til iTunes med bare valg af tekst og et højreklik. Det bruger de indbyggede tekst-til-tale værktøjer til at omdirigere de talte ord fra Mac til en lydfil lige i iTunes, som derefter kan synkroniseres til en iPhone, iPad eller iPod - meget flot.