Aktivér Hidden Dock Stack Gestures i Mac OS X

Dette er en pæn lille hack, der lader dig aktivere en stak i Dock ved at svinge over den og gøre rullebevægelsen på en multitouch-styrefladen eller Magic Mouse eller ved at rulle rullehjulet på en mus.

Gør det samme trick, mens du markør musemarkøren over et appikon i Dock, og App Exposé aktiveres. Du vil se åbne programvinduer for den pågældende app og-med kompatible apps-appens dokumenthistorik. Dette ligner alternativet App Exposé i sektionen Flere gebyrer i indgangen Trackpad i System Preferences.

Men i hvert tilfælde, når du har aktiveret den hemmelige indstilling, skal du rulle op for at aktivere (det vil sige at gøre stakken udvidet), og rul derefter ned for at deaktivere (for at gøre stakken skjul igen). Du skal rulle en betydelig mængde for at aktivere funktionen, så OS X ved, at du gør det med vilje og ikke ved et uheld. Med andre ord skal du skubbe rullehjulet op snarere end bare dreje det et par klik.

For at aktivere denne skjulte funktion skal du åbne et Terminal vindue og skrive følgende:

defaults write com.apple.dock scroll-to-open -bool TRUE;killall Dock

Ændringerne træder i kraft straks. For at deaktivere denne funktion skal du åbne et Terminal vindue og skrive følgende:

defaults delete com.apple.dock scroll-to-open;killall Dock

Du kommer tilbage til standardindstillingen.

Dette er et andet fantastisk tip fra Keir Thomas, forfatteren af ​​en ny bog kaldet Mac Kung Fu, som indeholder over 300 tips og tricks til OS X Lion. Han er den samme fyr, der opdagede iTunes "Now Playing" notifikations tip og Quick Look select text tip.