Generer et tilfældigt nummer med Siri

Mange iPhone- og iPad-brugere ved, at Siri har et stort udvalg af funktioner omkring specifikke handlinger, men færre ved at Siri også kan tjene mere uklare funktioner, som at generere et tilfældigt tal for dig. Dette håndteres via Siri's dataforbindelse gennem Wolfram Alpha, og det er effektivt at virkelig randomisere heltal svarende til den virtuelle assistents evne til at oprette en tilfældig adgangskode. Så næste gang du har brug for et tilfældigt tal til et bestemt formål, skal du trække din iOS-enhed og indkalde Siri til at bede om en sådan ting.

Har Siri generere et fuldstændigt tilfældigt nummer

Det specifikke verbiage for Siri at vælge et helt tal ud af tynd luft er bedst bevaret simpelt, så bring Siri og sige:

  • Tilfældigt nummer

Siri vil rapportere tilbage, hvad der blev fundet med en resultat numerisk værdi, såvel som det stavede nummer og nummeret tegnet på en talelinie.

Du kan også prøve "tilfældigt heltal" eller en mere direkte kommando som "Giv mig et tilfældigt tal", men nysgerrigt, mens det normalt virker at skål ud et randomiseret ciffer, vil Siri hver gang imellem sige, at sidstnævnte mulighed ikke er indenfor deres kommandofunktioner, således holder vi det nemt.

Hvis du ønsker at blive mere avanceret, kan du også indkalde et tilfældigt valgt primtal ved at fortælle Siri:

  • Tilfældigt primtal

At have Siri randomisere et primærtallet vil også indeholde meget mere detaljer om det valgte nummer, herunder faktorisering, om det er mærkeligt eller lige, og om det er almindeligt eller uregelmæssigt.

Generer tilfældige tal inden for et defineret område

Du kan også få mere specifikke med tilfældige integerforespørgsel ved at give Siri en rækkevidde for at forblive inden for det valgte tilfældige tal, for nogle få eksempler:

  • Tilfældigt tal mellem 1 og 10
  • Tilfældigt tal mellem 72 og 144
  • Tilfældigt tal mellem 1742 og 5817481

For tilfældige udbredte tal oprettes, vil Siri fortabe værdien, stavemåden, og der vil ikke være et nummer vist på en linje.

Hvis du har til hensigt at bruge dette til sikkerhedsmæssige formål, kan du overveje at have Siri generere bestemte karaktertællinger og blokerer i stedet ved at bede om at oprette en randomiseret adgangskode streng af alfanumerik, da det typisk er mere sikkert end en simpel numerisk streng. Derudover er brugerne ikke i stand til at anmode om et bestemt antal cifre for at anmode om det tilfældige tal, mens den tilfældige adgangskode kan begrænses af en tegnspecifikation.

Der er masser af potentielle anvendelser til dette, eller det kan bare være sjovt at hjælpe med at afgøre en beslutning eller debat, som ligner hvordan Siri vil vende en digital mønt og rulle terninger til dig som ønsket.