Sådan undgår du Craigslist-svindel

Craigslist.org-klassificerede reklamer giver dig en gratis måde at købe og sælge produkter og tjenester på. Næsten alt, hvad man kan forestille sig, sælges på det populære websted, men nyheden er fuld af rapporter om svindel, der fortsættes af upålidelige mennesker. Uanset om du køber merchandise eller ønsker at sælge noget, er det nøglen til at bruge Craigslist sikkert og vellykket at vide, hvordan man undgår svindel.

Gå lokalt

Et af de bedste tip fra selve hjemmesiden til at undgå de fleste svindel er at kun sælge eller købe fra folk i dit lokalområde. Mød med købere eller sælgere personligt for at fjerne 99 procent af de svindel, som folk drømmer om for at berøve dig dine penge eller værdigenstande. Hvis køber eller sælger nægter at mødes personligt, skal du være opmærksom på yderligere forhold. Når du mødes med en potentiel køber eller sælger, skal du mødes på et offentligt sted og ikke hjemme hos dig. Hvis du ikke kan komme rundt med at få dem til dit hus, skal du flytte varerne lige uden for din dør eller garage, så den anden part ikke behøver at komme ind. Inviter en ven eller et familiemedlem til at hænge ud som backup, når du absolut skal møde nogen derhjemme.

Vælg de bedste betalingsmetoder

Svindel opstår ofte, når det kommer til monetære transaktioner. Undgå at blive taget ved aldrig at acceptere kablede midler fra Western Union eller Money Gram. Nogle svindlere prøver muligvis at betale for varer eller tjenester med falske postanvisninger eller kasserechecks. Det er svært at finde ud af, om en kasserecheck er svigagtig, så bed om, at køberen får en kasserecheck fra en finansiel institution i dit område, så du kan kontrollere dens legitimitet. Hold øje med svindel, hvor nogen tilbyder at sende dig en kasserecheck og derefter bede dig om at overdrage overskuddet til dem - checken er sandsynligvis falsk og bare en måde at få kontanter ud af dig.

Bekræft billeder

Hvis du vil leje en lejlighed eller booke et syn, der ikke ses, skal du tage forholdsregler for at undgå at blive snydt ud af en ejendom, der muligvis ikke eksisterer. Udfør en omvendt billedsøgning ved at downloade billedet af ejendommen, og gå derefter til websteder med omvendt billedsøgning, såsom TinEye, for at se om billedet vises andetsteds på nettet. En anden mulighed er at åbne annoncen i Chrome-browseren og derefter højreklikke på et billede i annoncen. Vælg "Søg på Google efter dette billede" for at foretage en søgning og se, om dette billede faktisk tilhører en anden ejendom og bruges bedragerisk.

Undgå at give personlige oplysninger

Undgå at udlevere personlige oplysninger, såsom dit CPR-nummer eller hjemmeadresse, i dine Craigslist-annoncer. Anbring heller ikke dit telefonnummer i annoncen. Brug i stedet Craigslists e-mail-system til anonymt at stille anmodninger om mere information fra interesserede parter. Når du så føler, at køberen eller sælgeren er legitim, kan du dele dit telefonnummer for at træffe foranstaltninger til at mødes eller færdiggøre transaktionen.