Sådan tilføjes Gatekeeper-undtagelser fra kommandolinje i Mac OS X

Typisk, hvis du vil have en programlancering, der er godkendt af GateKeeper-funktionen på en Mac, skal du højreklikke på det uidentificerede udviklerprogram og vælge "Åbn" eller gå gennem Systemindstillinger for at omgå Gatekeeper på den måde. En anden mulighed er at manuelt tilføje programgodkendelser og undtagelser til Gatekeeper ved at vende til kommandolinjen i OS X.


Dette er fantastisk til avancerede brugere, der ønsker at scripte eller automatisere applikationsgodkendelser, men det kan også være nyttigt til fjernadministration og i andre situationer.

Vi vender os til kommandoen spctl for at opnå den ønskede effekt her, som, som vi har diskuteret før, kan brugerne også interagere med at aktivere og deaktivere Gatekeeper fra Terminal.

Tilføj et program til Gatekeeper Approval fra kommandolinjen i OS X

For at tilføje en ansøgning til Gatekeepers undtagelser og godkendt program lanceringsliste, brug -add flag med spctl for at godkende en ansøgning lancering. Følgende syntaks stil er passende:

spctl --add /Path/To/Application.app

For eksempel, for at tilføje godkendelse til den imaginære applikation kaldet "GooseRoute", der ligger i brugerens downloadmappe, vil syntaksstrengen se ud som følger:

spctl --add ~/Downloads/GooseRoute.app

Du skal indtaste en administratoradgangskode for at godkende programmet med Gatekeeper, ellers kan du prefikse kommandoen med sudo, hvis du udfører dette fra SSH eller vil automatisere processen.

Fjern en Applications Gatekeeper Exception med spctl i OS X

Fjernelse af en ansøgning fra Gatekeeper-godkendelseslisten er lige så let, bare skift -add-flag med -rem, syntaxen er ellers den samme:

spctl --remove /Path/To/Application.app

Igen kan du prefix kommandoen med sudo, hvis det ønskes, ellers vil den velkendte admin-godkendelses-pop op vises i OS X for at afslutte fjernelsen af ​​programmet fra Gatekeepers autorisationsliste.

Husk, at hvis du tilføjer eller fjerner programmer, der er begravet i filsystemet med lange komplekse stier, kan du altid trække og slippe det ind i Terminal-vinduet for at udskrive hele stien.