Sådan får du adgang til Terminal via Recovery Mode til Mac

Nogle mere avancerede Mac fejlfinding og diagnostik teknikker kræver en bruger at få adgang til Terminal fra Mac OS Recovery Mode. Vi viser dig, hvordan du hurtigt får adgang til kommandolinjen, mens en Mac er startet i Recovery Mode.


For en hurtig baggrund, på en normalt startet Mac, findes Terminal applikationen i / Programmer / Hjælpeprogrammer / mappe, og den kan fås direkte gennem mappehierarkiet eller ved at bruge Spotlight til at søge efter og starte Terminal-app. Men genoprettelsesfunktionen har ikke adgang til samme applikationskatalog, og det har heller ikke Spotlight eller Launchpad. Ikke desto mindre er adgang til Terminal fra Recovery boot-tilstand nem.

Adgang til kommandolinjen i genoprettelsesfunktion på en Mac

  1. Start i Mac OS Recovery Mode som sædvanlig ved at holde Kommando- og R-tasterne nede under systemstart
  2. Vælg sprog som sædvanligt (hvis relevant)
  3. På skærmen "MacOS Utilities" skal du trække ned menuen "Hjælpeprogrammer" øverst på skærmen
  4. Vælg "Terminal" for at starte Terminal App i Recovery Mode

Terminal-appen starter i Recovery Mode, klar til dine kommandoer, om den nulstiller et kodeord, rydder ud diskplads, deaktiverer eller genaktiverer SIP i Mac OS eller nogen af ​​de andre myriade funktioner, der er tilgængelige via kommandolinjen.

Terminal-app i genoprettelsestilstand har færre kommandoer til rådighed, fordi den løber fra genoprettelsespartitionen. Derudover skal du manuelt få adgang til andre harddiske eller diskpartitioner, hvis det er det du vil gøre, selvom du kører kommandoer som disk reparation fsck værktøj og

Terminalen er kraftig og kræver præcis syntaks for at udføre kommandoer korrekt, det er også uforgivende, fordi en ukorrekt skrevet kommando kan have meget utilsigtede bivirkninger, der er irreversible. Det, plus den generelt mere arkaiske brugergrænseflade med tekstindtastning, gør kommandolinjen mest hensigtsmæssig til kun avancerede Mac-brugere. Vi dækker jævnligt alle slags Terminal- og kommandolinjeproblemer, så du er velkommen til at gennemse og lære lidt mere, hvis du er interesseret.

Sjældent kan nogle Mac-brugere finde ud af, at menuen "Hjælpeprogrammer" helt mangler i Mac OS-genoprettelsesfunktionen helt, hvilket udelukker muligheden for at få adgang til Terminal. Dette skyldes normalt et problem med selve opsætningsfunktionspartitionen, som muligvis skal genskabes eller på grund af opstart fra internetgendannelsesmodus i stedet for normal gendannelsestilstand.