Sådan deaktiveres Dashboard i Mac OS X helt

Dashboard er den slags ting, du enten elsker eller hader, ved hjælp af widgets hele tiden eller slet ikke. Hvor meget brug du kommer ud af Dashboard, vil sandsynligvis bestemme, om du vil have funktionen til at holde fast i Mac OS X eller ej. Som regelmæssige læsere kan huske, har vi diskuteret, hvordan ubrugte Dashboard-widgets kan tage meget hukommelse op og sænke systemets ydeevne på ældre Mac'er, der kører versioner af OS X forud for flere moderne udgivelser med bedre hukommelsesstyring (tænk Leopard, ikke Mavericks), og vi viste dig også, hvordan du genvinder den hukommelse ved at afslutte de enkelte processer. Men selvfølgelig kan brugerne vælge at gå videre, og det er relevant for alle versioner af OS X, så for dem, der ikke bruger Dashboard eller dets widgetfunktioner overhovedet, viser vi dig, hvordan du deaktiverer Dashboard helt (men ikke Du skal ikke bekymre dig, det er lige så let at aktivere igen, hvis du skifter dig).

Deaktivering af dashboard i Mac OS X Helt

Dette standardindtryk fungerer i alle versioner af OS X, der har Dashboard, herunder Leopard, Snow Leopard, Lion, Mountain Lion og Mavericks.

Hvis du tænder og slukker for instrumentbrættet nemt via Terminal, så er dit første skridt at starte Terminal-appen, der findes i mappen / Applications / Utilities / folder. Hvis du ikke er kompatibel med kommandolinjen, er det bedst at forlade dette alene. Hvis du er fortrolig med Terminal, skal du følge disse enkle trin for at slukke for widgets og Dashboard-funktionen helt:

Sluk Dashboard

Indtast eller indsæt følgende nøjagtigt i vinduet Terminal:

defaults write com.apple.dashboard mcx-disabled -boolean YES

Derefter skal du dræbe det aktuelt kørende Dashboard ved at dræbe Dock'en (Dock vil genindlæse sig selv, rolig):

killall Dock

Det er det, nu er Dashboard helt deaktiveret. Træk F12 eller svejs rundt i Mission Control eller Spaces, og intet vil ske. Dashboard er helt loset fra OS X og vil ikke længere være en del af Mac-oplevelsen.

Men hvad nu hvis du havde en ændring i hjertet og vil have Dashboard og dine yndlings widgets til konverteringer, vejr, ordbog, websider, sportsresultater, lagre, alle de nyttige ting, som du kan få adgang til ved tryk på en nøgle? At få Dashboard tilbage i aktion er lige så simpelt som at slukke det, så frygter ikke og genvinde funktionen igen.

Genaktiverer Dashboard

Har du besluttet, at du vil tænde Dashboard igen? Ingen big deal, du kan skrive eller indsætte følgende nøjagtigt i Terminal vinduet:

defaults write com.apple.dashboard mcx-disabled -boolean NO

Igen skal du dræbe Dock, som vil genindlæse det nu aktiverede Dashboard:

killall Dock

Det er alt der er til det! Opkald Dashboard-widgets som normalt, og du vil være tilbage til normal, god som ny.

Hvis du ikke ønsker at deaktivere Dashboard helt, men vil genvinde nogle af de tabte hukommelser, der bliver slået af åbne widgets, skal du tjekke denne artikel for at frigøre systemhukommelsen ved at dræbe Dashboard-widgets. Dette er mindre vigtigt for moderne versioner af OS X, men tidligere versioner af Mac OS kan være til stor gavn for at begrænse mængden af ​​Dashboard-widgets, der er indlæst eller levende.