Hvordan fungerer bibliotekssikkerhedsscannere?

I det meste af det 20. århundrede var adgang til dit lokale bibliotek meget lavteknologisk. Du viste en medarbejder dit bibliotekskort. Hun tog et kort bag på bogen, stemplede det med forfaldsdatoen og lavede en oversigt over, hvad du lånte. Nu er biblioteker afhængige af computere til at tjekke bøger og stymie-bogtyve.

Se stregkoden

Nogle biblioteker bruger en stregkodescanner til at spore, hvem der har hvilken bog. Når du tjekker ud, affyrer scanneren en stråle med rødt lys på bjælkerne på dit kort og på hver bog. Scanneren læser mønsteret af reflekteret lys, forvandler det til et digitalt signal og sender dataene til bibliotekscomputerne og registrerer, hvad du har tjekket ud, og hvornår det skal tilbage. Nogle smartphones har apps, der optager ejerens bibliotekskortnummer. Stregkodescannere kan dog ikke læse mønsteret fra en digital skærm, så biblioteket har brug for en anden scanner for at arbejde med apps.

Adgang til teknologi

Stregkoden på dit kort gør det også lettere at få adgang til bibliotekscomputere. Du scanner enten dit kort eller skriver nummeret på dit bibliotekskort på computertastaturet. Dette identificerer dig som biblioteksmedlem og sporer den tid, du bruger på computeren - mange biblioteker begrænser tid på grund af store krav. Nogle biblioteker udsteder midlertidige kort for at give besøgende eller turister adgang til computere.

Bøger, der forsvinder

Radiofrekvensidentifikationsteknologi går et skridt ud over stregkoder. For at tjekke en bog med et RFID-mikrochip placerer bibliotekaren den på en modtager. Modtageren sender et signal til chippen, der svarer med bogens identificerende data. RFID-chips gør det let for lånere at tjekke bøgerne selv. Chippen fungerer også som en tyveriforebyggende enhed. Scannere på biblioteksudgangen registrerer chips, der ikke er deaktiveret af modtageren, og advarer personalet.

Ulempen

Den største ulempe ved biblioteker, der går high-tech, er ofte omkostninger. Oregon's Washington County siger på sit websted, at oprettelse af et RFID-system koster anslået 1,4 millioner dollars, selvom den øgede personaleeffektivitet reducerer omkostningerne hvert år; Alligevel har nogle mindre bibliotekssystemer ikke råd til det. En Ohio-bibliotekar fortalte "Columbus Dispatch", at det på trods af tab af tyveri var vigtigere at bruge bibliotekets budget til at tilføje bøger til hylderne.