Sådan nedgraderes fra OS X El Capitan & Gendan til tidligere Mac OS X Version

De fleste Mac-brugere er tilfredse med OS X El Capitan, men for nogle situationer er den nye version af OS X 10.11 ubrugelig af en eller anden grund. Måske kører det dårligere end før, langsom eller ustabil, eller måske er nogle vigtige software ikke kompatible med El Capitan, ligesom nogle versioner af Office. Uanset årsagen kan en løsning for disse situationer være at nedgradere fra OS X El Capitan og vende tilbage til den tidligere version af OS X, der kørte på den Mac.


Du kan bruge denne fremgangsmåde til nedgradering til OS X Mavericks, OS X Yosemite, Mountain Lion eller Lion, direkte fra OS X El Capitan, forudsat at du har en sikkerhedskopi fra en af ​​disse versioner. Dette afhænger af at have en nylig Time Machine-backup lavet af OS X forud for Mac-opdateringen til OS X El Capitan. Uden en Time Machine backup for at vende tilbage til denne særlige tilgang vil ikke fungere.

Før du starter: Du skal afslutte en ny sikkerhedskopi, inden du starter denne proces. Du skal også manuelt kopiere nye filer eller vigtige data eller dokumenter, der er oprettet fra datoen for den sidste sikkerhedskopiering fra den tidligere OS X-version og nu, da du vil miste disse filer i denne nedgraderingsproces. Væsentligt hvad du laver med denne metode er gendannelse fra en tidligere Time Machine-backup af en tidligere OS X-installation.

Sådan nedgraderer OS X El Capitan Tilbage til OS X Mavericks, Yosemite eller Mountain Lion med Time Machine

 1. Slut Time Machine-drevet til Mac'en, der indeholder backup af en tidligere OS X-installation
 2. Genstart Mac'en, og efter at du har hørt startkørslen, hold Command + R nede for at starte i Recovery Mode (du kan også holde nede Option-tasten og starte fra et El Capitan-installationsdrev)
 3. Når du ser menuen "OS X Utilities" på skærmen, skal du vælge "Gendan fra backup af tidsmaskine"
 4. Vælg Time Machine-drevet fra skærmen "Vælg sikkerhedskilde"
 5. På skærmen "Vælg en sikkerhedskopi" skal du vælge den sikkerhedskopi, du ønsker at gendanne til, fokusere på "Backup Date & Time" og "OS X Version" -listerne for at sikre dig, at du vælger den korrekte backup, idet du tager følgende i betragtning:
  • "10.10.5" eller "10.10.x" ville være Yosemite
  • "10.9.5" eller "10.9.x" ville være Mavericks
  • "10.8.x" ville være Mountain Lion
 6. Når du har valgt den backup, du ønsker at vende tilbage til, skal du klikke på "Fortsæt"
 7. Vælg nu destinationsdrevet for at gendanne til, normalt er det "Macintosh HD", og klik derefter på "Gendan" -knappen og lad det fuldføre - dette vil nedgradere fra OS X El Capitan til den version af OS X og den tilknyttede backup du valgte

Når du har startet genoprettelses- og nedgraderingsprocessen, skal du være klar til at vente i flere timer, afhængigt af størrelsen af ​​den sikkerhedskopiering, der gendannes, diskens hastighed og hastigheden på Mac'en. Nedgradering kan tage et stykke tid, så vær sikker på at Mac'en er tilsluttet en strømkilde og ikke forstyrrer processen.

Efter nedgraderingen fra OS X El Capitan er færdig, vil Mac'en genstarte og starte igen, hvor den var før den valgte dato, herunder hvad OS X-versionen var på dengang. Så hvis du kørte OS X Mavericks inden du installerede OS X El Capitan, og du valgte den dato og OS, ville Mac'en genstarte til OS X Mavericks. Det samme gælder for at vende tilbage til OS X Yosemite, Lion eller OS X Mountain Lion fra OS X El Capitan.

Når nedgraderingen og reverseringen til en forudgående udgivelse er færdig, kan du manuelt kopiere over nogen af ​​de ændrede eller nye filer, du tidligere har lavet, ellers er du bare på vej. Hvis du planlægger at undgå OS X El Capitan, kan du måske skjule opdateringen fra App Store.

En anden mulighed er at udføre en frisk installation af den version af Mac OS, du ønsker at køre på Mac. Dette vil slette alt, men du vil være alene for at manuelt sikkerhedskopiere og gendanne dine filer. Hvis det er sådan, du vil gå, kan du rense installeringen af ​​OS X Mavericks, Yosemite eller, hvis du har fejlfinding, og det er den primære årsag til, at du vil starte over, måske overveje at blive ved med OS X 10.11, men udføre en ren installation af OS X El Capitan.