Sådan aktiverer du 'Spor ikke' i Chrome på Mac eller pc

"Spor ikke spor" er et forsøg på at øge privatlivets fred på internettet, når det er aktiveret, sender det en "spor ikke" (DNT for kort) forespørgsel sammen med din websurfing. I grund og grund beder websteder og tjenester ikke følge aktivitet på tværs af web. Fordi det er helt valgfrit lige nu, respekterer ikke alle hjemmesider eller tjenester DNT-anmodningen, men for dem, der kan lide ekstra privatliv på internettet, kan du stadig vælge at bruge funktionen med de fleste moderne webbrowsere, som vil passere langs DNT-anmodningen alligevel.

Mens mange ved, at Safari har funktionen på Mac og iOS også, men færre mennesker synes at vide, at moderne versioner af den populære Chrome-webbrowser også understøtter Spor ikke anmodning om afsendelse, hvilket kan interessere nogle brugere og privatlivsbuffere.

DNT er som standard deaktiveret i Chrome, men hvis du vil bruge indstillingen til browseren på din Mac (eller Windows PC), kan du aktivere den ved at gå ind i indstillingerne for Chrome Advanced Privacy som følger:

  1. Træk menuen "Chrome" ned og vælg "Indstillinger" (du kan også gå til chrome: // indstillinger /)
  2. Rul ned til bunden og klik på "Vis avancerede indstillinger"
  3. Under overskriften "Beskyttelse af personlige oplysninger" skal du markere afkrydsningsfeltet "Send en" Spor ikke "anmodning med din browser-trafik"

Hvis du klikker på afkrydsningsfeltet, vil du få en besked om Ikke spor, der siger følgende, læs det og klik på "OK" for at aktivere funktionen:

Aktivering af "Spor ikke" betyder, at en anmodning vil blive inkluderet i din browsing-trafik. Enhver effekt afhænger af, om en hjemmeside svarer til anmodningen, og hvordan anmodningen fortolkes. For eksempel kan nogle websites svare på denne anmodning ved at vise dig annoncer, der ikke er baseret på andre websteder, du har besøgt. Mange websites vil stadig indsamle og bruge dine browserdata - for eksempel for at forbedre sikkerheden, at levere indhold, tjenester, annoncer og anbefalinger på deres websites og for at generere rapporteringsstatistik.

Klik på OK og gå tilbage til webbrowsing, det er alt, hvad der er til det, vil nu ikke-overskriftsoverskriften sendes sammen med din browser-trafik i Chrome. Som allerede nævnt er dette simpelthen en anmodning, og ikke alle webtjenester hæder forespørgslen i øjeblikket, men mange individer kan lide at bruge det som en metode til at tilføje noget privatliv til deres generelle webvaner. Det er ingen erstatning for at rydde browserhistorik og cookies eller bruge en privatlivsfunktion som Private Browsing og Incognito Mode, men det kan helt sikkert bruges som et andet værktøj i den bredere online privatlivsværktøjskasse.

Separat kan Safari-brugere aktivere funktionen Spor ikke spor i iOS på deres iPhone og iPad og med Safari til OS X på deres Mac'er.