Sådan designer du en HTML-e-mail i InDesign

Adobe InDesign, en del af Adobe Creative Suite, er et almindeligt anvendt værktøj til udgivelsesdesign. Det bruges primært til at designe aviser, magasiner og andre professionelle dokumenter, men kan også bruges til andre opgaver. De fleste Adobe-produkter, InDesign inkluderet, har mulighed for at eksportere designs til HTML-formater. HTML-dokumenter kan derefter bruges til e-mail ved at kopiere HTML-koden til en e-mail-klient. De følgende trin viser, hvordan man designer en HTML-e-mail i InDesign,

Åbn InDesign. Klik på "Start", "Alle programmer", og klik derefter på "Adobe InDesign" (det kan være i mappen "Adobe Creative Suite" afhængigt af version). Klik for at oprette et "Nyt tomt dokument."

Begynd at designe HTML-mailen. Brug InDesigns tekstfelter og formatering til at oprette den ønskede e-mail.

Indtast e-mail-meddelelsen i hovedteksten i dokumentlayoutet.

Vær forsigtig, når du bruger billeder. HTML-mails kan typisk kun linke til eksterne billeder, så enhver billedplacering skal være linket til en webversion af billedet. Sammenkædning af billeder på din computer fungerer ikke.

Klik på "Fil", derefter "Eksporter til Dreamweaver" (eller "Eksporter til HTML", afhængigt af versionen af ​​InDesign), når du er færdig med e-mail-designet. Vælg en midlertidig placering på din computer for at placere HTML-filen, og klik derefter på "Gem".

Klik på "Valg" eller "Dokument", afhængigt af hvad du vil eksportere. Klik på "Billeder", hvis du har designet et dokument med billeder. Klik på rullemenuen "Kopier billeder", og vælg "Link til serversti". Klik derefter på "Eksporter" for at afslutte HTML-e-mail-designprocessen.