Hvordan bruges computeranimation i film?

Computeranimation kombinerer kunsten inden for computergrafik og håndtegnet, todimensionel (2D) animation for at skabe computer-genererede tegn, indstillinger og omgivelser. De to almindelige anvendelser af computeranimation i film er fuldt ud computer-animerede projekter (såsom Pixar-filmene) og brugen af ​​computergenereret billedmateriale i live-action-film (såsom cyborgs i Terminator-filmene.)

Sådan bruges animation

Animerede motiver ser ud til at bevæge sig, fordi billeder vises på skærmen og erstattes hurtigt med en række lignende, let ændrede billeder i en rækkefølge, der antyder, at man går, vinker, stikker eller en hvilken som helst handling, som seers øjne opfatter at forekomme. Computeranimation foretrækkes netop, fordi det fremskynder processen med at skabe de mange billeder, der er nødvendige for en sådan sekvens.

Sådan bruges computeranimation

Computeranimation kan stamme fra 2D-tegninger eller tegnes i computerprogrammer. Et tegn scannes ind i et computeranimationsprogram, eller et virtuelt skelet af tegnet repræsenterer dem. Når det virtuelle skelet er i programmet, flytter animatoren nøglefunktioner, såsom lemmer og mund, til nøglerammer, den næste store bevægelse af karakteren. Programmerne "mellem" forskellene mellem disse nøglebilleder og ved, hvilke bevægelser der skal udfyldes for at producere de ønskede bevægelser mellem nøgleramme A og B. Programmet gengiver derefter billederne, så det kan præsentere en flydende endelig form. Den samme proces gælder for bevægelige objekter eller baggrunde omkring tegnene.

Hvordan computeranimation bruges i live action

Computeranimation i ellers live-action-film er almindeligt kendt som computergenereret billedsprog (CGI) eller CG i filmindustrien. CG bruges som en måde at lette noget, der ville være dyrt og tidskrævende at producere fysisk. Denne metode kan spare producenterne på store scener, scener og kulisser. Det bruges også til at skabe specielle effekter, som ellers muligvis ikke er mulige, eller som ville forringe filmens visuelle “følelse”.

CGI-effekter

CGI-effekter i live action oprettes på samme måde som i fuldstændigt computeranimerede projekter. Live-action-segmenterne er filmet nær en blå eller grøn skærmbaggrund, som derefter fjernes i redigeringsprocessen og erstattes med den oprettede CGI i en proces, der almindeligvis kaldes chroma keying. Nogle gange arbejder live-action skuespillere og besætninger udelukkende med et CG-baggrund, såsom i "Sin City" og Star Wars prequel-trilogien.

Andre anvendelser

CGI bruges også til at blande live-action karakterer og baggrunde med animerede figurer og omvendt. "Hvem indrammede Roger Rabbit?" "Ringenes herre" og "Cool verden" er bemærkelsesværdige eksempler. En anden form for computeranimation i film er projekter, der bruger motion-capture-teknologi til at filme en live skuespillers forestilling og digitalisere den til et computeranimationsprogram. Forestillingen gengives til en ofte fotorealistisk animeret karakter mod en animeret baggrund. Eksempler inkluderer filmene fra Robert Zemeckis og James Camerons "Avatar".