Sådan fanges mobiltelefon spoofing

Elementer, du har brug for

  • Mobiltelefon

  • Internetadgang

Spoofing af mobiltelefoner, undertiden benævnt svindel med opkaldsidentifikation, er den praksis at ændre identifikationen af ​​en opkalds nummer, så et andet nummer vises på modtagerens opkalds-id. Det første selskab, der tilbød tjenesten kommercielt, var Star38 i august 2004, ifølge en USA Today-artikel, der blev offentliggjort kun få dage efter, at virksomheden åbnede sine internetportaler til erhverv. Siden da er der foreslået adskillige lovgivningsmæssige handlinger, der ville gøre spoofing ulovlig, men juridisk beskyttelse er fortsat begrænset. Der er to måder at beskytte dig mod spoofing af mobiltelefoner: at begrænse indgående opkald og kontrollere identiteten af ​​en opkalder, når du er i telefonen.

Begrænsning af indgående opkald

Gem alle de telefonnumre, som du ofte modtager opkald fra, i din mobiltelefons adressebog. Sørg for at medtage kontakter som sundhedsudbydere, finansielle institutioner, forsikringsagenter og andre virksomheder eller organisationer, der kan have grund til at kontakte dig.

Skift telefonens sikkerhedsindstillinger for kun at tillade indgående opkald fra kontakter. Metoder til begrænsning af indgående opkald varierer meget efter telefonmodel; se efter instruktioner om sikkerhedsindstillinger i din telefondokumentation.

Screen dine meddelelser. Enhver, der ringer, hvis nummer ikke er registreret i telefonens adressebog, omdirigeres direkte til telefonsvareren. Hvis de efterlader en besked, skal du kontrollere, om deres tilbagekaldsnummer svarer til nummeret på dit opkalds-id, inden du vender tilbage til opkaldet.

Bekræftelse af en opkalds identitet

Fortæl den, der ringer op, at du er besat et øjeblik, og bed om hendes kontaktoplysninger - for- og efternavn, telefonnummer og lokalnummer - så du kan ringe tilbage til hende.

Kontakt kundeservice for den virksomhed eller organisation, som personen angiveligt ringede fra, og spørg repræsentanten, om tilbagekaldsnummeret er et gyldigt nummer for den pågældende virksomhed eller organisation. Hvis det ikke er et gyldigt nummer, skal du ikke returnere opkaldet.

Lyt efter baggrundsstøj under opkaldet, der indikerer, hvor opkaldet foretages. For eksempel, hvis den, der ringer op, siger, at han kommer fra en dækbutik, skal du forvente at høre luftnøgler hvirvler i baggrunden.

Bed den opkaldende om at sende dig information via mail. Hvis hun nægter eller hævder, at det ikke er muligt, skal du forklare, at det ikke er muligt for dig at give hende oplysninger via telefon.

Tips

Nogle telefoner giver ikke mulighed for kun at tillade nogle opkald; i stedet kan det være nødvendigt at vælge enten at tillade alle eller at blokere alle opkald. Hvis du vælger at blokere alle opkald, sendes alle opkald til din telefonsvarer, så du kan screene og returnere dem efter behov. Blokering af indgående opkald påvirker ikke din evne til at foretage udgående opkald.

Advarsler

Hvis en opkalder fremsætter uanstændige eller truende kommentarer, eller hvis du modtager flere opkald og har mistanke om, at de kommer fra den samme person, skal du kontakte det lokale politi.