Sorter øverst ved CPU-brug for at gøre det mere nyttigt

Den øverste kommando er en fantastisk måde at få et hurtigt overblik over, hvordan dit system udfører, og hvordan apps bruger dine ressourcer. Hvis du ikke er bekendt med det, er det grundlæggende en kommandolinjeopgave som Aktivitetsovervågning, og det viser processorbrug, hukommelsesforbrug, diskaktivitet, belastningsgenomsnitt og andre nyttige systemressourcer. En almindelig klage med toppen er, at appsindstillingerne som standard ikke sorterer processer ved hjælp af CPU-brug, hvilket for mange af os er en af ​​de mest nyttige måder til at registrere en fejlproces eller for at holde styr på systemressourcerne. Heldigvis takket være nogle få nemme tilpasninger til den øverste kommando kan du hurtigt løbe øverst for at overvåge alle processer fra kommandolinjen og sortere dem ved hjælp af CPU-brug fra top til bund.

Sådan sorteres "top" kommandoen ved brug af CPU

Det enkleste trick at sortere øverst ved processorudnyttelse er ved at tilføje -u flag til kommandoen, som sådan:

top -u

Den øverste kommando, der kører med -u for CPU-prioritet, ligner følgende, vil processerne bevæge sig op og ned i listen afhængigt af deres CPU-brug:

En anden metode til at sortere ved cpu (eller noget andet) er at bruge -o flag så modifikatoren til at sortere ved, i dette tilfælde ville det være 'cpu', da vi ønsker at sortere ved processorbrug.

top -o cpu

Alternativt, hvis toppen ikke gør det for dig, kan du bare installere htop til Mac OS X via MacPorts eller Homebrew. htop er bedre end toppen på mange måder, men fordi det kræver ekstra software til installation, kan mange brugere måske ikke bryde sig om det, mens 'top'-kommandoen er inkluderet i hver version af Mac OS X og næsten hver linux og BSD-release hver forestille sig.

Kender du til andre nyttige toptricks? Lad os vide i kommentarerne.