Sådan kontrolleres der for en virus på denne computer

Hvis du bemærker, at du har fået en masse fejl på din computer for nylig, eller måske har din computer kørt langsommere end normalt, skal du muligvis kontrollere din computer for vira. Den eneste måde, du effektivt kan scanne og slippe din computer for vira og anden malware er at bruge et antivirusprogram. Antivirusprogrammer scanner alle filer på din computer, genkender eventuelle mistænkelige filer og sætter dem i karantæne, så de ikke kan skade din computer.

Trin 1

Installer et antivirusprogram. Du kan være godt beskyttet ved at købe et komplet program online eller fra en lokal elektronisk butik. Disse kommer typisk med identitetsbeskyttelse, internetsikkerhed, firewall, antispyware og mere. Du kan også vælge at downloade et gratis antivirusprogram. Populære programmer er ETrust og AVG Free. Du får grundlæggende beskyttelse mod disse.

Trin 2

Opdater dit program. På programmets startskærm skal der være en opdateringsknap. Dette opdaterer dit virusbibliotek for at sikre, at programmet fanger alle aktuelle vira og malware.

Trin 3

Kør en scanning. Scan den primære harddisk for vira og advarsler. Hvis du har mulighed for en fuld scanning og en hurtig scanning, skal du vælge den fulde scanning. Det tager længere tid, men det dækker alle kroge og kroge på din harddisk. Scanningen kan tage 15 minutter, 30 minutter, nogle gange op til en time; det afhænger af din computer og det program, du bruger.

Se listen over opdagede vira og trusler. De fleste antivirusprogrammer vil automatisk sætte viraerne i karantæne. Hvis din ikke gør det, kan du manuelt sætte den i karantæne eller slette den ved hjælp af programmet.