Sådan oprettes et gratis webshow

En podcast er et gratis webshow, der kan downloades til en bærbar medieafspiller eller iPod. Podcasts kan også ses online. Mange udgives regelmæssigt som episoder (webisodes), selvom de også kan produceres som kun et enkelt show.

Trin 1

Beslut dit shows format (dvs. video eller bare en lydoptagelse?). Optag et træningssegment, og afspil det for at vurdere optagekvaliteten. Sammenlign kvaliteten af ​​andre podcasts, og beslut om du er tilfreds med din opsætning, eller om du vil opgradere dit udstyr.

Trin 2

Indstil en publikationsplan. Beslut om det vil være et månedligt eller ugentligt show eller offentliggjort på en anden tidsplan. Fortæl folk, hvornår de kan forvente en ny episode, og prøv derefter at holde tidsplanen; det er den bedste måde at få abonnenterne til fortsat at komme tilbage.

Trin 3

Planlæg din første episode. Beslut formatet for hver episode. Du har muligvis åbningsmusik, du har muligvis et segment, som bare du taler, efterfulgt af et andet segment med et interview og et tredje segment med lytter- eller seerkommentarer eller spørgsmål. Sæt en slags musik eller lydeffekt imellem for at hjælpe lyttere med at vide, at du skifter fra et segment til et andet.

Trin 4

Optag din første episode. Du kan bruge software, du allerede har, såsom Windows Sound Recorder, eller du kan få et podcast-optagelsesprogram som Audacity eller iPodcast Producer.

Trin 5

Tilføj eventuelle specielle effekter og overgange, og rediger fejl. Det er normalt bedst at optage hver sektion separat, fordi det er lettere at gå i korte perioder uden at tage en fejl, end det er at optage et langt show med perfekt indhold. Gem filen i et format, der er let at dele, f.eks. MP3 til lyd eller M4V til video.

Trin 6

Udgiv din podcast. Den bedste mulighed er at oprette et RSS-feed og uploade det til en webtjeneste, der er specialiseret i hosting af podcastfiler. Du vil sandsynligvis være vært for dine podcastfiler adskilt fra det sted, hvor dit websted er hostet, fordi mange webværter ikke tillader video- og lydfiler. Podcast-servere har også ofte indstillinger, som din almindelige webhost ikke har, såsom en RSS-feedgenerator.

Trin 7

Opret et RSS-feed til din podcast. RSS står for Really Simple Syndication, og det er en nem måde at give folk mulighed for at abonnere på din podcast. Abonnenter får besked, når nye episoder er uploadet.

Test din podcast. Gå til værtswebstedet (f.eks. YouTube eller din blog), eller abonner på feedet og download det til iTunes eller en anden podcast-aggregerende applikation. Afspil det for at sikre, at lydkvaliteten er tilstrækkelig, og at hele filen blev transmitteret.