Sådan laver du en blanding i Logic Pro

Videnskaben og kunsten at blande fylder mængder, og der er næsten lige så mange tilgange til at skabe en blanding, som der er ingeniører. Logic, Apples digitale lyd-workstation-software, har indbyggede værktøjer og tilgængelige plug-ins, der hjælper dig med at kontrollere de spor, du blander for at oprette dit endelige projekt. Uanset hvordan du nærmer dig processen, her er nogle logikspecifikke måder at lave en mixdown på.

Den ru blanding

Åbn Logics mixer i hovedvinduet ved at klikke på Mixer-knappen på kontrolbjælken og vælge "Vis" og "Vis mixer." Vælg "Window" og derefter "Open Mixer" for at oprette et separat mixervindue. Logik har en række muligheder for at ændre mixerens visning, fra single-channel strip signal flow til grupper af lignende channel strips, ud over at se alt på én gang.

Opret en grov blanding ved at vælge spor, der skal inkluderes, og justere fadere på de respektive kanalstrimler. Niveauer justeres ved at klikke og trække volumenfadere, og kanaler kan let dæmpes ved at klikke på "M" -knappen under faderen. Sigt efter en foreløbig samlet balance for alle spor. Dette giver dig mulighed for at høre spor i sammenhæng samt styre senere trin i mixprocessen.

Brug Pan / Balance-knappen til at flytte stereospilningen for hvert spor. Ved at klikke og trække knappen ned skiftes panorering til venstre, mens træk op skifter til højre. Hvis du klikker på panoreringsknappen, vender den tilbage til midterpositionen, og "Shift" holdes nede, mens du trækker, muliggør fine trinvise justeringer. Panning adskiller musikalske elementer i det virtuelle rum i stereofeltet for at reducere konflikt fra konkurrerende instrumenter.

Signalbehandling og gruppering

Aktiver en Channel EQ for hver strip efter behov ved at dobbeltklikke på "Channel EQ." EQ-pluginnet indlæses i det første lydeffektstik, der er åbent. Du kan tvinge EQ-pluginnet til at indlæse i første position foran andre effekter ved at trykke på "Option" -knappen og holde den nede, mens du dobbeltklikker på "Channel EQ."

Tilføj lydeffekt-plugins ved at klikke på Audio FX-området og derefter vælge plug-in fra rullemenuen. Hvis der allerede er indlæst andre plugins, vises den næste ledige plads som et område med halv højde under de besatte pladser. Klik på dette, og vælg dit plug-in som ovenfor. Logik inkluderer en række lydeffekter med pakken, og du kan tilføje plug-ins, der er kompatible med Apples lydenhedsformat.

Kombiner kanaler i logiske grupper for at hjælpe mixprocessen, såsom at tilføje alle trommekanaler til en enkelt gruppe. Aktiver gruppering af kanalstrimler ved at vælge "Vis avancerede værktøjer" i ruden Avancerede indstillinger. Føj en kanalstrimmel til en gruppe ved at klikke på dens "Gruppe" -spalte og klikke på den ønskede gruppe.

Sidste hånd

Brug Logics automatiseringsfunktioner til at skabe ændringer i dynamik, lydstyrke, panorering, effekter og andre indstillinger relateret til dit mix. Du kan vise automatisering for ethvert spor ved enten at klikke på knappen Sporautomatisering i sporeoverskriften eller ved at vælge "Mix" og "Vis automatisering" og derefter klikke på knappen Automatisering i menulinjen i sporområdet.

Vælg den parameter, der skal automatiseres, i lokalmenuen til automatiseringsparameter. Lydstyrke, panorering, solo og lydløs er altid tilgængelig, og alle plug-ins, der bruges til sporet, vises også i menuen. Når du har valgt en parameter, kan du tilføje det første kontrolpunkt ved at klikke et vilkårligt sted i automatiseringssporet. Ved at klikke igen tilføjes yderligere punkter, som du derefter kan klikke og trække for at oprette dine automatiseringskurver.

Bounce din mix ned til en lydfil og brænd samtidigt en optisk disk. Dette er praktisk for at give dig perspektiv på dine fremskridt og høre, hvordan din blanding lyder på andre systemer. Vælg "File" i menulinjen, klik på "Bounce" og "Project". Du kan nu vælge destinationsformat, realtids- eller offline-hoppende og andre parametre, før du vælger et filnavn og en placering. Klik på "Bounce" for at oprette dit mix. Hvis du vælger "Brænd til CD / DVD" som et af dine destinationsformater, tillades optisk diskbrænding som en del af denne proces.

Tips

Konvertering af MIDI-spor til lyd før blanding giver dig mulighed for at medtage MIDI-spor i offline-hoppende, hvilket er hurtigere end hoppende i realtid. Du kan også bruge effekter, der ellers ikke er tilgængelige for MIDI-instrumentet.

Advarsler

Der er bogstaveligt talt tusindvis af små beslutninger taget under oprettelsen af ​​en blanding. Gem kopier af dine fremskridt på plateauer med dato og klokkeslæt i filnavnet, og arbejd på en kopi af projektet. Dette giver dig friheden til at eksperimentere uden frygt for at miste tidligere fremskridt. Disse instruktioner dækker Logic Pro X. Andre versioner kan have lidt forskellige procedurer.