Sådan aktiveres en Telnet-server på Windows XP

Telnet er en type forbindelsesværktøj, som du kan oprette med en anden computer for at tillade fjernstyring af dit system. Hvis du vil oprette forbindelse via Telnet, skal du sørge for, at Telnet-tjenesterne er aktiveret til dit operativsystem. Microsoft begyndte at indstille Telnet-tjenester til deaktiveret som standard på grund af det sikkerhedshul, der er åbent, når det er aktiveret. Det anbefales kun at aktivere tjenesten, når du har brug for den. Telnet-tjenesten er slet ikke tilgængelig i Windows XP Home, kun den professionelle udgave.

Trin 1

Klik på "Start", og klik derefter på "Kør". Skriv "services.msc" (uden tilbud), og klik på "OK" for at åbne Windows Services-modulet.

Trin 2

Find Telnet-tjenesten med titlen "TlntSvr" (med procesnavnet "tlntsvr.exe").

Trin 3

Højreklik på Telnet-tjenesten, og klik på "Egenskaber".

Klik på "Start" for at starte Telnet-tjenesten, og skift derefter "Starttype", hvis du vil ændre startmuligheder. Klik på "Anvend" og derefter "OK" for at gemme ændringer. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om det. Sørg for at slå tjenesten fra ved at klikke på "Stop" i egenskaberne, når du er færdig med at bruge tjenesten.