Sådan finder du din computers adgangskode, hvis du har glemt det

At indstille din computer med en adgangskode er en smart måde at beskytte dine private filer på, men hvis du glemmer denne adgangskode, kan du muligvis finde dig selv helt låst ude af computeren. Desværre kræver det at finde den originale adgangskode at downloade tredjepartssoftware, der har specialiseret sig i at gendanne adgangskoder. Men hvis du kan logge på din computer som administrator, kan du muligvis nulstille din adgangskode og få adgang til din computer igen under dit normale brugernavn.

Nulstille kodeord

Genstart computeren. Skriv "administrator" i login-skærmen i brugernavnfeltet. Indtast adgangskoden i adgangskodefeltet; Hvis du aldrig har angivet en adgangskode til administratoren, skal du lade feltet være tomt. Tryk på "Enter".

Klik på "Start", skriv "lusrmgr.msc" i feltet "Søg", og tryk på "Enter". Dobbeltklik på "Lokale brugere og grupper", og vælg "Brugere."

Højreklik på dit brugernavn med den glemte adgangskode, og vælg "Indstil adgangskode." Indtast en ny adgangskode to gange for at bekræfte, tryk på "Enter". Log ud, og log derefter på din computer ved hjælp af dit gamle brugernavn og nye adgangskode.

Gendan adgangskode

Download et program med adgangskodebrydning, der viser dit specifikke operativsystem i dets specifikationer. Ophcrack, Windows Key og Cain & Abel arbejder alle på flere forskellige versioner af Windows.

Klik på "Gem" i dialogboksen, dobbeltklik derefter på programikonet på skrivebordet, og klik på "Installer". Start programmet, når installationen er færdig.

Klik på dit brugernavn i menuen og klik på "Gendan". Hvis din adgangskode var særlig lang, kan det tage programmet et par timer at hente det.