Sådan får du lidt mere ud af en printerpatron

Mange producentmærker og tredjepartsprinterpatroner læses tomme, når en stor mængde blæk forbliver ubrugt. Testen viste også, at nogle inkjet-printere fortæller brugerne at udskifte deres sorte patron, når den kun bruges halvt. Steve Pociask, præsident for American Consumer Institute, siger, at forbrugerne bliver revet af og let bruger otte gange mere på blæk, end de gør på selve printeren. For den kloge forbruger er der imidlertid flere metoder til rådighed for at få din blækpatron til at vare længere og komme til den sidste smule ubrugt blæk.

Gør din blæk længere

Trin 1

Indstil din printer til kladdetilstand. De fleste printere har en mulighed, der giver brugeren mulighed for at indstille udskrivningen til kladdetilstand. I kladdetilstand, også kaldet Economode- og Inksaver-tilstand, bruger printeren mindre blæk, når den udskriver dokumentet. Kladdetilstand frembringer et lettere, noget falmet dokument, så det bruges bedst til hverdagsudskrivning, der ikke har brug for et professionelt poleret look.

Trin 2

Brug mindre skrifttyper. Hvert bogstav bruger lidt mindre blæk end en større skrifttype. Denne metode sparer dig også penge i papiromkostninger. Du kan også indstille dine udskriftsindstillinger til at udskrive flere sider på et ark papir, som automatisk skalerer dit dokument, så det passer til to sider på et ark. Der er også softwareprogrammer til rådighed til køb af dokumenter, der skalerer og administrerer udskriftsjob.

Send dine snapshots til tredjepartskilder. Når du udskriver med højkvalitets fotopapirindstillinger, løber printerens blækforsyning sikkert hurtigt. Brug af tredjepartskilder til at udskrive dine billeder sparer dig penge og printerblæk på hvert 4 til 6 eller mindre øjebliksbillede, du køber. Mange butikker giver dig mulighed for at uploade dine fotos online og derefter tilbyde et valg om at modtage dine udskrifter via post eller afhente dem i butikken, hvilket sparer dig endnu flere penge.

Kom til det sidste af blækket

Trin 1

Trick din printer. Når nogle printere mærker, at de er løbet tør for blæk, kan de overhovedet nægte at udskrive, indtil en ny patron er installeret. Men i mange tilfælde er der stadig blæk, der skal bruges i den gamle patron. Afhængigt af din type printer kan du muligvis narre den til udskrivning igen. Hvis din patron har en sensor indbygget i den, skal du dække sensoren med et stykke mørkt elektrisk tape for at narre din printer til at udskrive igen.

Trin 2

Ryst blækket ud. Når din printer siger, at du er løbet tør for blæk, men du har en mistanke om, at der muligvis er noget blæk tilbage i blækpatronen, skal du fjerne blækpatronen fra printeren. Drej patronen op og ned, og flyt den derefter side om side. Pas på ikke at ryste patronen for voldsomt. Disse bevægelser hjælper med at frigive blæk, der sidder fast i patronen. Læg patronen tilbage i printeren, og fortsæt udskrivningen. Denne metode fungerer muligvis et par gange, før blækket virkelig er brugt op.

Nulstil systemstatusindikatoren. Dette gøres på nogle printere med en simpel lukning og genstart. Et andet trick at prøve andre printere er at fjerne blækpatronen, lade tonerbåsen være åben i 15 til 20 sekunder og sætte blækpatronen i igen.