Sådan slipper du af alt uden lærred på Illustrator

Når du opretter en illustration, er det almindeligt at tegne mere, end du har brug for i dit endelige kunstværk, hvilket får dele til at strække sig ud over lærredet eller tegnebrættet. Desværre har Adobe Illustrator ikke et praktisk beskæringsværktøj, der simpelthen vil slippe af med alt uden for tegnebrættets grænser, samtidig med at vektorfilerne opretholdes. Du kan dog simulere en afgrødeeffekt for kun at vise de oplysninger, der findes på tegnebrættet. Når du gemmer filen som et andet format, kan du fjerne det unødvendige illustrationer fuldstændigt, eller du kan bruge en klipmaske, der skjuler det unødvendige illustrationer, mens Illustrator-filen opretholdes.

Gem som PDF

Klik på "File" -menuen, og vælg "Save As."

Vælg "Adobe PDF" i rullemenuen "Gem som type".

Fravælg "Bevar redigeringsfunktioner for Illustrator." Gem derefter PDF-filen. Når du åbner PDF-filen, vises billedet kun, hvad der var på tegnebrætterne. Du kan stadig åbne PDF-filen i Illustrator, men kunstværket, der var uden for tegnebrættet, skjules.

Eksporter en rasterfil

Klik på menuen "File", og vælg "Export".

Vælg den ønskede filtype i rullemenuen "Filtype".

Klik på afkrydsningsfeltet "Brug tegnebrætter". Indtast det nummer, der svarer til de ønskede tegnebrætter. Kun de illustrationer, der findes på tegnebrættet, vises.

Klipmaske i Illustrator

Vælg værktøjet "Rektangel".

Tegn en kasse rundt om tegnebrættet. Sørg for, at kassen er oven på alt.

Klik på menuen "Vælg". Klik på "Vælg alt" eller "Vælg alt på aktiv tegnebræt."

Klik på menuen "Objekt". Hold markøren over "Clipping Mask", og vælg "Make". Alt uden for rektanglet vil være skjult; informationen er dog stadig tilgængelig, hvis du frigiver udklipningsmasken.