Sådan slipper du af uønskede filer

En computer skal overvåges og vedligeholdes for at fungere godt. En del af vedligeholdelsesprocessen er at slippe af med uønskede filer. Uønskede filer er simpelthen dem, der ikke længere bruges eller er nødvendige. Disse inkluderer midlertidige filer, downloadet lyd, dokumenter, video- og billedfiler, der spiser plads på din harddisk og kan bremse lagring og hentning af filer.

Gennemse "Mine dokumenter", Mine billeder "," Mine videoer "og" Min musik. " Slet filer, der ikke længere bruges. Fjern filer fra skrivebordet eller andre mapper, som du tidligere har oprettet, hvis de ikke længere er nødvendige.

Højreklik på den fil, du vil slette, og vælg "Slet" i rullemenuen, der vises. Hvis du vil slette alle filerne i den pågældende mappe, skal du holde Ctrl + A nede og trykke på knappen "Slet". En anden måde at slette filen på er at klikke på filen og trykke på knappen Slet. Klik på "Ja", når der er et spørgsmål, der siger "Er du sikker på, at du vil slette [filens navn]?" kommer til syne.

Slet filer fra papirkurven. Åbn "Papirkurv", og klik på "Tøm papirkurven" i venstre rude. " Du kan også vælge de filer, du vil slette, og fjerne dem en efter en.

Foretag en "Diskoprydning." Klik på "Start" og derefter på "Alle programmer". Vælg "Tilbehør" og klik på "Systemværktøjer." Vælg "Diskoprydning", og vælg det drev, du vil oprydde (typisk "C"), i det lille vindue, der dukker op, og klik på "Ok." Rens alle tilgængelige drev fra rullemenuen.

Download systemrensningssoftware, såsom “CCleaner” og “WiseCleaner.” Brug disse softwareprogrammer til periodisk at slette unødvendige filer og filfragmenter.

Installer applikationen, og vælg dato og tidsintervaller for rengøringsprocessen. Vælg en mappe, som rengøringsmidlet automatisk skal slette, når der foretages rengøring.

Tips

Videoer, billeder og lydfiler bruger en stor del af din harddiskplads. Slet uønskede filer for at give plads til nyere og vigtigere filer og for at opretholde optimal hastighed, når du får adgang til harddisken.

Advarsler

Før du tømmer papirkurven, skal du sørge for at du ikke har vigtige filer, som du vil gendanne. Når du tømmer papirkurven, slettes filer permanent. Vær forsigtig, når du sletter filer. Slet ikke systemfiler, da det kan medføre, at computeren ikke fungerer korrekt.