Hvad gør du, hvis din Sprint-telefon stjæles?

I tilfælde af stjålet Sprint-telefon skal visse skridt udføres for at sikre et minimalt tab for kunden. En kunde, der ikke følger Sprints politik vedrørende stjålne telefoner, kan ende med at betale meget mere end forventet for skader, der skyldes tyveriet. Hvorvidt en kunde har udstyrsforsikring spiller en stor rolle i at bestemme, hvilke skridt der skal tages, efter at en telefon er stjålet.

Suspendér service

En kundes, hvis telefon er stjålet, rådes til at afbryde tjenesten hurtigst muligt ved at ringe til Sprints kundeservice på 888-211-4727. Annullering af tjenesten kan forhindre nogen, der stjal eller fandt telefonen i at bruge den og pådrage sig afgifter. Linjesuspension er øjeblikkelig. Tjenesten gendannes ikke, før kontohaveren kontakter Sprint og anmoder om genaktivering af linjen. Månedlige gebyrer faktureres stadig, mens tjenesten er suspenderet.

Program til udskiftning af udstyr

Kunder, der abonnerer på udstyrsudskiftningsprogrammet, kan købe en erstatning for en stjålet telefon. Programmet kræver, at der betales en egenandel for en erstatningstelefon. Smartphones eller tier 2-telefoner kræver en fradragsberettiget $ 100 for udskiftning. Konventionelle mobiltelefoner eller tier 1-telefoner kræver en fradragsberettigelse på $ 50. En fradragsberettiget kan tilføjes den månedlige regning, eller en kunde kan vælge at betale den på forhånd. Erstatningstelefonen er renoveret eller istandsat.

Arkiver politirapport

Asurion, firmaet, der administrerer udstyrsudskiftningsprogrammet, kræver, at kunderne indgiver en politianmeldelse for en stjålet telefon. I nogle tilfælde kan Asurion kræve, at et politianmeldelsesnummer sendes til en repræsentant inden for 60 dage. Virksomheden kan også kræve en kopi af rapporten. Manglende fremlæggelse af den krævede dokumentation kan resultere i et gebyr for den fulde værdi af erstatningstelefonen, der opkræves på Sprint-kontoen.

Rabattelefoner

Hvis en kundes telefon ikke er omfattet af programmet til udskiftning af udstyr, skal kunden købe en ny telefon til den fulde pris. Lejlighedsvis tilbydes rabatpriser af kundeservice. Kunden kan vælge at købe en hvilken som helst telefon, men rabatter er kun tilgængelige på udvalgte telefoner. Kunder, der er berettiget til en opgradering, kan anvende en rabat på op til $ 150 på telefonens købspris. Kunder, der vælger at købe en telefon med opgraderingen, skal acceptere en ny kontrakt på et eller to år.