Sådan repareres en LCD-skærm

Det er frustrerende, når din bærbare computers LCD-skærm går dårligt. Før du giver det væk eller genbruger det, skal du overveje at reparere LCD-skærmen selv. Der er to komponenter, der, hvis de ikke fungerer korrekt, kan gøre din LCD-skærm ubrugelig: strømomformeren og baggrundsbelysningslampen. Strømomformeren giver strøm til baggrundsbelysningslampen, og baggrundsbelysningslampen giver dig mulighed for at se billeder på din LCD-skærm. Fjern og udskift let disse to komponenter til en brøkdel af prisen på en ny LCD-skærm.

Fjern / udskift inverter

Trin 1

Sluk for din bærbare computer, frakobl strømkablet og diverse kabler eller eksterne enheder. Luk LCD-skærmen, læg den med forsiden nedad, og tag derefter batteriet ud af dets rum.

Trin 2

Placer den bærbare computer med forsiden opad, og brug derefter en flad skruetrækker til at lirke op på tastatur- / hængselsdækslet mellem tastaturet og LCD-skærmen.

Trin 3

Fjern stjerneskruerne fra frontrammen eller LCD-skærmens dæksel. Nogle bærbare modeller har Phillips-skruer langs de ydre højre og venstre kanter på LCD-skærmen. Antallet af fastgørelsesskruer varierer fra bærbar til bærbar computer. Fjern frontrammen og læg den til side.

Trin 4

Find inverteren langs indersiden af ​​den nederste kant af LCD-skærmen. Inverteren ligner et lille bundkort. Løft inverteren ud fra den indvendige nederste kant af LCD-skærmen. Frakobl kablerne fra hver side af inverterkortet, og fjern derefter inverteren fra LCD-skærmen, og læg den til side.

Installer den nye inverter ved at gentage denne procedure i omvendt rækkefølge.

Fjernelse / udskiftning af baggrundsbelysningslampen

Trin 1

Gentag trin 1 til 4 i afsnit 1 for at få adgang til LCD-skærmen. Løft LCD-skærmen ud af bagpanelhuset. Placer LCD-skærmen med forsiden nedad på en ren, polstret og flad overflade.

Trin 2

Fjern al folietape fra bagsiden af ​​LCD-skærmen, og læg derefter båndet til side med den klæbende side opad, så du kan genbruge det senere. Fjern båndet, der fastgør baggrundsbelysningskablet fra LCD-skærmens nederste kant.

Trin 3

Fjern printkortet meget forsigtigt fra bagsiden af ​​LCD-skærmen. Kretskortet er limet på bagsiden af ​​LCD-skærmen. Tag dig tid, mens du fjerner den. Forsøg ikke at bøje eller bøje printkortet.

Trin 4

Anbring LCD-skærmen lodret, og skub derefter metallåsene langs den ydre kant af LCD-skærmen. Metallåsene fastgør den forreste del af LCD-rammen til den bageste del. Arbejd dig rundt i LCD-rammen, indtil de forreste og bageste LCD-rammer er helt adskilt fra hinanden.

Fjern de gennemsigtige lag inde fra LCD-skærmrammen. Sæt dem forsigtigt til side. Rør ikke ved overfladen. Fjern baggrundsbelysningen fra LCD-skærmrammen. Installer den nye baggrundsbelysning ved at gentage de foregående trin i omvendt rækkefølge.