Hvordan kontrollerer jeg batteriet på en stationær pc?

Mens der er mange sofistikerede elektroniske komponenter i den typiske stationære computer, er et af de vigtigste hardwarestykker et simpelt batteri. Stationære computere bruger et batteri, der ligner et urbatteri, bortset fra at det er lidt større. Formålet med dette batteri er at gemme computerens indstillinger, inklusive mængden af ​​hukommelse, der er installeret i systemet, og den aktuelle tid og dato. Kontrol af batteriets tilstand og kendskab til tegn på batterisvigt kan hjælpe dig med at undgå potentielle problemer.

Trin 1

Start din computer, og se efter eventuelle beskeder. Hvis du ser en meddelelse, der siger "tid og dato er ikke indstillet", er det en indikation af, at batteriet enten er gået i stykker eller begynder at gå i stykker.

Trin 2

Log på din computer og se i højre hjørne af skærmen. Det er her, dato og klokkeslæt vises. Sørg for, at klokkeslættet er korrekt, og overvåg derefter den tid, der vises på din computer. Hvis du bemærker, at uret mister tid, skal batteriet udskiftes.

Trin 3

Genstart computeren, og se efter en meddelelse, der siger "tryk på X for at åbne opsætningen." Forskellige computerproducenter bruger forskellige funktionstaster til at komme ind i installationsprogrammet, så det er vigtigt at være opmærksom på denne meddelelse. For eksempel bruger HP-computere typisk F10-tasten til at gå ind i opsætning, mens mange Dell-computere bruger F2- eller F12-nøglen.

Gå ind i installationsprogrammet, og se efter diagnosticeringsmenuen. Kør diagnostik på alle hardwarekomponenter. Hvis der er et problem med hardware, inklusive batteriet, vil du se en fejlmeddelelse eller en advarselsmeddelelse.