Typer af kedelige værktøjer

Kedelige værktøjer bruges i byggeri, tømrerarbejde, metalarbejde og mange industrier til at lave huller i forskellige materialer. De forskellige typer kedelige værktøjer klassificeres for det meste efter deres forskellige funktioner.

Metalborende værktøjer

Metalboreværktøjer bruges i metalarbejde og inden for kunsten. Metalbearbejdningsapplikationer inkluderer borehuller under bilproduktion, præcisionsskæring og taginstallation. Nogle kunstnere, der søger efter flere måder at udtrykke sig på, laver fremragende skulpturer og andre værker, der bruger forskellige metaller. De producerer høj kvalitet ved brug af metalboremaskiner, herunder håndboremaskiner, borepresser og drejebænke. Næsten alle disse værktøjer kræver eksterne strømkilder.

Værktøjer efter hul

Clamshell post-hole digger, et almindeligt værktøj, er nyttigt til at grave huller til hegn, postkasser og plantningsopgaver. Skruer, der også bruges til boring af huller i jorden, fås i gasdrevne og køretøjsmonterede typer. Disse bruges normalt til industrielle formål eller i tilfælde, hvor et stort antal huller skal graves.

Tømrerværktøj

Tømrere bar huller i træ, når de fremstiller eller reparerer møbler. Et af de mest almindelige værktøjer er håndboret. En hammer og et søm kan også bruges, men det er lettere at bruge en håndboremaskine. Tømrere kan også bruge mejsler til kedelige opgaver, især når man dekorerer møbler.

Borehulsværktøjer

Disse værktøjer bruges hovedsageligt til at konstruere borehuller til boliger for at hjælpe med at lindre vandmangel. De kan også bruges i fjerntliggende områder og gårde for at give vand til omgivende områder.